Ακόμα 2 διεθνή βραβεία για τους κινητήρες Steyr .

Ακόμα 2 διεθνή βραβεία για τους κινητήρες Steyr .

Το 2008 αποδεικνύεται χρονιά μεγάλων επιτυχιών για την Aυστριακή εταιρεία ναυτικών μηχανών Steyr. Η μηχανική υπεροχή, o άρτιος σχεδιασμός και οι καινοτομίες που προσφέρουν οι κινητήρες της Steyr εξαργυρώθηκαν με δύο διεθνή βραβεία.

Ανάμεσα σε άλλους 62 ανταγωνιστές η Steyr πήρε το Βραβείο καινοτομίας 2008 για το Hybrid Drive στη Διεθνή έκθεση του Μαϊάμι. Τα συγκεκριμένα βραβεία οργανώνονται κάθε χρόνο από την Διεθνή Ένωση κατασκευαστών σκαφών (ΝΜΜΑ) και σκοπός τους είναι η αναγνώριση των προϊόντων που διακρίνονται για την πρακτικότητά τους, τη σχέση κόστους / απόδοσης και τα οφέλη που παρέχουν στην ναυτική βιομηχανία και τον καταναλωτή.


Στη συνέχεια η επιτυχία της Steyr επισφραγίστηκε με τη βράβευση της στην έκθεση ΜΕΤS στο Amsterdam, όπου παρέλαβε το βραβείο DAME για το υβριδικό της σύστημα πρόωσης. Το βραβείο DAME δίδεται κάθε χρόνο στο πλέον πρωτοποριακό προϊόν.

Μάλιστα και οι δύο κριτικές επιτροπές δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι το συγκεκριμένο σύστημα αντιπροσωπεύει τη σύγχρονη τεχνολογία και θα ασκήσει μεγάλη επιρροή στο boating τα επόμενα χρόνια.

Είναι γεγονός ότι το υβριδικό σύστημα πρόωσης της Steyr μπορεί να κινεί το σκάφος τελείως αθόρυβα χωρίς να εκπέμπει ρύπους. Επίσης επιτρέπει τη γρήγορη επιτάχυνση και συντελεί στη μειωμένη κατανάλωση ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι το χαμηλό κόστος συντήρησης. Το Hybrid Propulsion System είναι η αρχή μιας νέας γενιάς συστημάτων η οποία αλλάζει ριζικά τα δεδομένα πρόωσης των σκαφών αναψυχής.