Αγώνας ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας.

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Ειρήνης-Φιλίας διοργανώνει για 1η χρονιά διήμερο διασυλλογικό αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, σε συνδιοργάνωση με τον ΝΟΒ Σαλαμίνας, τον ΑΝΟΙΑΘ και τον ΙΟΠΦ.  Τα σκάφη με τα πληρώματά τους θα πάνε το Σάββατο 24/9 Φάληρο – Σαλαμίνα και την Κυριακή 25/9 Σαλαμίνα – Φάληρο.

Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος της περιφέρειας Σαρωνικού της Επιτροπής Ανοιχτής Θάλασσας της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ο αγώνας γίνεται πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή, και αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας του ΝΑΟΕΦ για συνδιοργανώσεις με άλλους ναυτικούς ομίλους, μετά το πολύ πετυχημένο «πείραμα» του Αγκιστρίου τα δύο προηγούμενα χρόνια, συμπίπτει με τους εορτασμούς για τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, που μαζί με τη Μάχη του Μαραθώνα είχαν ιστορικά καθοριστική σημασία για την ύπαρξη και εξέλιξη του Ελληνισμού και βάζει στον ιστιοπλοϊκό / αγωνιστικό χάρτη του Σαρωνικού έναν προορισμό ναυτικά ιστορικό που έλειπε από τους αγώνες. Για τον ΝΑΟΕΦ αντιπροσωπεύει και μία προσπάθεια συνδιοργανώσεων με μικρότερους (σε δύναμη σκαφών ανοιχτής θάλασσας) ομίλους, για να στηριχθεί οργανωτικά και αγωνιστικά καλύτερα η ιστιοπλοΐα στο Σαρωνικό.

Ο αγώνας έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Σαλαμίνας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας.

Πληροφορίες : Σταμάτης Πάρχας, έφορος ιστιοπλοΐας ΝΑΟΕΦ, 6984592785, 2106231239, e-mail naoef@naoef.gr.

www.naoef.gr