Έπεσε η αυλαία του 46ου Διεθνή Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

Με την τελετή απονομής ολοκληρώθηκε ο 46ος ΔΙΑ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλοίο SS Hellas Liberty, στον Πειραιά.

ekkinisi6

Ο υψηλός ανταγωνισμός και στο 2ο σκέλος λίγο έλειψε να ανατρέψει την κατάσταση που είχε  διαμορφωθεί στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.

Μετά και τα 14 ναυτικά μίλια της επιστροφής, από την Άνδρο στο Δύσβατο, την πρώτη θέση κατέκτησε το  Aces με κυβερνήτες τους Κουρτέση και Χατζηκυριακάκη.  Στη 2η θέση βρέθηκε το Optimum με τους Λάζο και Λιβά και τρίτο ήταν το Dragon-Safe Ship με κυβερνήτη τον Λεωνίδα Πολέμη.

ekkinisi1
Η Πρόεδρος του ΝΟΑ, Αντίκλεια Τρικόγλου, στις δηλώσεις της κατά τις απονομές ευχαρίστησε τα πληρώματα και ανανέωσε το ραντεβού των ιστιοπλόων με την Άνδρο για του χρόνου και τον 47ο Αγώνα. Δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη γιατί έχουμε θιασώτες-ιστιοπλόους, οι οποίοι μας τιμούν με την παρουσία τους και εμείς προσπαθούμε να τους ικανοποιούμε. Ο καιρός μας αποζημίωσε, είχαμε δυνατό αέρα, ενώ από τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες ξεχώρισε η συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Ανοίγουμε πανιά για του χρόνου…»

Από την πλευρά του ο έφορος ιστιοπλοΐας του ΝΟΑ, Βασίλης Σπηλιόπουλος τόνισε: «Είναι ο μοναδικός αγώνας – πλην του Ράλι Αιγαίου- που δίνει τη δυνατότητα  για νυχτερινή πλεύση και βέβαια απέναντι στο Αιγαίο για αυτό και τα πληρώματα έμειναν και πάλι ικανοποιημένα.
Εμείς θα κάνουμε την κάθε προσπάθεια για του χρόνου, ώστε το επίπεδο του αγώνα να παραμείνει υψηλό».

IMG_3186_resize

Ο αντιπρόεδρος του ΝΟΑ, Λεωνίδας Πολέμης, είπε: «Όσοι ήρθαν είχαν κέφι για να τον αγώνα και τους αρέσει να βρίσκονται κοντά μας, στην Άνδρο. Ο αγώνας ήταν σκληρός, ένας από τους λίγους που έχουν μείνει με τέτοιες συνθήκες. Θέλουμε περισσότερα σκάφη στον αγώνα μας, αλλά η κρίση δεν βοηθάει. Σκεφτόμαστε πως μπορούμε να βοηθήσουμε όσους θέλουν να έρθουν και δεν μπορούν. Κρατώ και τον συνδυασμό με τις δραστηριότητες που κάναμε στο SS Liberty».

andros1

Ο νικητής του αγώνα, Μάκης Κουρτέσης- κυβερνήτης του Aces, εμφανίστηκε ικανοποιημένος: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί νικήσαμε, αλλά είμαστε ακόμα πιο ικανοποιημένοι γιατί μετά από πολλά χρόνια ο αγώνας της Άνδρου είχε πολύ αέρα. Αν και τα σκάφη ήταν σχετικά λίγα, στον αγώνα έλαβαν τα κορυφαία πληρώματα».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα.

Aces – Κουρτέσης/Χατζηκυριακάκη
Optimum – Λαζος/Λιβάς
Dragon-Safe Ship – Λεωνίδας Πολέμης
HatI IV – Sugar – Στάθης Πορφυράτος
Alsuma Alianz – Αλέξανδρος Πορφυράτος
Agapi – SV1GE – Ιωαννης Τράικος
Blueskape – Νίκος Σίμπουρας