Oλοκλήρωση και της 3ης ιστιοδρομίας, Λέρος – Σάμος, του 46ου Ράλλυ Αιγαίου.

Oλοκλήρωση και της 3ης ιστιοδρομίας, Λέρος – Σάμος, του 46ου Ράλλυ Αιγαίου.

Στο κατακόρυφο η αγωνία

Στην πιο ενδιαφέρουσα φάση του μπαίνει από αύριο το 46ο Διεθνές Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με επίσημο χορηγό τη Mercedes-Benz Ελλάς.

Τα 48 ελληνικά και ξένα σκάφη που θα εμφανιστούν αύριο Παρασκευή το πρωί στις 10:00 στην γραμμή εκκίνησης, θα έχουν μπροστά τους τη μεγαλύτερη ιστιοδρομία της φετινής διοργάνωσης από το Καρλόβασι στο Σούνιο συνολικής απόστασης 135 ναυτικών μιλίων, αλλά και την αγωνία για την τελική έκβαση του αγώνα, αφού παρά τις τρείς ολοκληρωμένες ιστιοδρομίες τίποτα δεν έχει κριθεί.

Μάλιστα η τρίτη και τελευταία ιστιοδρομία από τη Λέρο στη Σάμο έμπλεξε ακόμη περισσότερο τα πράγματα κι έδωσε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο φινάλε που πλησιάζει.

Πιο συγκεκριμένα, την πρώτη θέση σε αυτή την ιστιοδρομία στην κατηγορία που βγάζει τον νικητή ORCi A αναδείχθηκε το ALPHA BANK του Θ. Τσουλφά νίκη που τον ανέβασε στην 4η θέση της γενικής κατάταξης. Πρώτο στη γενική, με βραχεία κεφαλή από τους αντιπάλους του, παραμένει το LIFE ΦΡΕΣΚΟΣΤΥΜΜΕΝΟ – BOOKER του περσινού νικητή Δημήτρη Δεληγιάννη που τερμάτισε 4ο στην τελευταία ιστιοδρομία ενώ στη δεύτερη θέση της γενικής υπάρχει ισοβαθμία ανάμεσα στο BANA BIOLETA 3 του Γιώργου Συκάρη και το WIND ZANTINO του Τάκη Στρούζα, που τερμάτισαν 3ο και 2ο αντίστοιχα στην 3η ιστιοδρομία.

Μια ιστιοδρομία που κρίθηκε ουσιαστικά μέσα στο λιμάνι της Σάμου στα τελευταία 2 μίλια όταν και έγιναν πολλές ανακατατάξεις στις αφίξεις.

H G4S Telematix υποστηρίζει και φέτος το Ράλλυ Αιγαίου, προσφέροντας έξυπνες καινοτόμες λύσεις για την ζωντανή παρακολούθηση του αγώνα από το www.aegeanrally.gr

Αναλυτικά η πρώτη εξάδα στη γενική κατάταξη μετά από τρείς ιστιοδρομίες, έχει ως εξής:

1 Life Freskostymeno BOOKER D. DELIGIANNIS
2 ^ BANA BIOLETA 3 G. SYKARIS
3 ZANTINO-WIND P. STROUZAS
4 ^ALPHA BANK TH. TSOULFAS
5 ^ALSOUMA-ALLIANZ TH. GEORGIADIS
6 BLUELINE-Kallisti Ferries G. DRAKOPOULOS