H Porsche στην κορυφή για τρίτη συνεχόμενη φορά

Ποιοτική έρευνα του ινστιτούτου J.D. Power – H Porsche στην κορυφή για τρίτη συνεχόμενη φορά


Τα οχήματα της Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG συνεχίζουν να καλύπτουν με επιτυχία τα υψηλότερα ποιοτικά πρότυπα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την κατασκευάστρια σπορ αυτοκινήτων της Στουτγάρδης. Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε το ερευνητικό ινστιτούτο J.D. Power των ΗΠΑ στην τελευταία του έρευνα με τίτλο “Initial Quality Study” (Αρχική Έρευνα Ποιότητας), η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα. Η Porsche εξασφάλισε την πρώτη θέση για τρίτη συνεχόμενη φορά στην κατηγορία prestigious brand – αρκετά πιο μπροστά από την πολυτελή μάρκα της Nissan, την Infinity, και ακολουθούμενη από την Lexus, την Mercedes-Benz και την Toyota. Για την έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις σε 81.500 πελάτες καινούργιων αυτοκινήτων.


Το ινστιτούτο J.D. Power αξιολογεί το επίπεδο ικανοποίησης αγοραστών καινούργιων αυτοκινήτων κατά τις πρώτες 90 ημέρες από την παράδοση των αυτοκινήτων τους. Με βάση έναν κατάλογο που περιέχει συνολικά 228 κριτήρια, ζητείται από τους πελάτες να αναφέρουν τις εντυπώσεις τους όσον αφορά στην ποιότητα και στην αρτιότητα κατασκευής.

Η κλασική Porsche 911 Carrera βρέθηκε στην κορυφή της κατηγορίας «Σπορ Αυτοκίνητο Πολυτελείας», ενώ παράλληλα ψηφίστηκε και το καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά στα πλαίσια της έρευνας. Η Porsche Cayman κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία της, ως «Κόμπακτ Σπορ Αυτοκίνητο Πολυτελείας», πίσω από την Mercedes-Benz CLK. Στο μεταξύ, στην κατηγορία «Πολυτελές Όχημα Πολλαπλών Δραστηριοτήτων Μεσαίου Μεγέθους», το Cayenne πήγε επίσης πολύ καλά, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.