7ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Τουρισμού

7ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Τουρισμού
7th International Yachting Symposium
10-15 Μαΐου 2008, Πόρος

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος το 7ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Τουρισμού, που οργανώνεται κάθε χρόνο από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών, και διήρκεσε από τις 10- 15 Μαΐου.
Το Συμπόσιο είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση, από τις σημαντικότερες παγκοσμίως, η οποία διεξάγεται εδώ και επτά χρόνια και δίνει τη δυνατότητα σε ολόκληρη την κοινότητα του θαλάσσιου τουρισμού, σε διεθνές επίπεδο, να γνωρίσει και να προωθήσει τον στόλο σκαφών αναψυχής της χώρας μας και κατΆ επέκταση, τον ελληνικό τουρισμό.
Η φετινή διοργάνωση υπερηφανεύεται για την προσέλευση πολλών διακεκριμένων προσωπικοτήτων, με αποκορύφωμα τον εγκαινιασμό από τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής , κ.κ. Σπηλιωτόπουλο και Βουλγαράκη αντίστοιχα, καθώς και την παρουσία του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίου Αβραμόπουλου. Η παρουσίαση της βραδιάς έγινε από την γνωστή ηθοποιό και φανατική λάτρη της θάλασσας κυρία Λουκία Παπαδάκη.

Ο Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συμποσίου και Πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ κύριος Αντώνης Στελλιάτος, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον μεγάλο αριθμό πρακτόρων, εκθετών και επισκεπτών του Συμποσίου, καθώς και για την εντυπωσιακή αύξηση του αριθμού των σκαφών που συμμετείχαν στην έκθεση.

Κορυφαίες στιγμές της διοργάνωσης, ο ετήσιος διαγωνισμός Chef ανάμεσα στους Chef των σκαφών και το “Think Pink” party, που έδωσε την ευκαιρία στους υμμετέχοντες να φορέσουν κάτι ροζ μαζί με πολλά χαμόγελα. Κατά τη διάρκεια του Pink party, έγινε και η απονομή των βραβείων στους Chef των σκαφών που διακρίθηκαν, καθώς και η εκφώνηση των ευχαριστηρίων λόγων εκ μέρους των προέδρων της ΕΠΕΣΤ και της ΕΣΜΕΘ κ.κ. Στελλιάτου και Αφρουδάκη, του Δημάρχου Πόρου κυρίου Στρατηγού, καθώς και του εκ των εμπνευστών της διοργάνωσης κυρίου Σκουλικίδη.

Το συμπόσιο διοργανώθηκε, όπως κάθε χρόνο, από την Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) και τον Ελληνικό Σύνδεσμο Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (ΕΣΜΕΘ), και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Πόρου και της Νομαρχίας Πειραιώς.
Τα εξαίρετα αποτελέσματα όλης αυτής της προσπάθειας, χάρισαν ένα πλατύ χαμόγελο στους διοργανωτές και σε όλους την αισιοδοξία για ακόμη καλύτερα, ακόμη ψηλότερα στη σφαίρα του ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού.
Και του χρόνου…

Χρυσός Χορηγός του Συμποσίου ήταν η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΕΤΑ) .
Αργυρός Χορηγός η ΕΛΙΝ.
Χάλκινος Χορηγός ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΗΟΓΝΩΜΩΝ.
Χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά YACHTING CAPITAL & GREEK LUXURY HOMES, το δορυφορικό κανάλι HOLIDAYS IN GREECE και το portal WWW.NAUTILIA.GR.
Χορηγός του Chef Competition ήταν η εταιρεία τροφοδοσίας “DOOR TO DOOR”.

ΕΠΕΣΤ = Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού
Τηλ. 210 4526335
Fax. 30 210 4280465
Email: [email protected]
www.epest.gr

ΕΣΜΕΘ = Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών & Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών
ΕΣΜΕΘ
τηλ/φαξ 210 4533134
Email: [email protected]

www.hyba.gr

Διοργάνωση IYS
Μαίρη Μιχαλοπούλου, Κέλλυ Κόνδυλα
Τηλ. 210 9510995
Φαξ. 210 9510165
E-mail: [email protected]
www.iys.gr

7ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιου Τουρισμού