47ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

istioploikos-agwnas-androu

Ένας από τους σημαντικότερους και πιο ιστορικούς ιστιοπλοϊκούς αγώνες της χώρας μας ανοίγει και πάλι πανιά στις 6 – 9 Ιουνίου.

Ένα σπουδαίο ναυταθλητικό γεγονός – έμπνευση του Γιάννη Β. Γουλανδρή συνεχίζει αδιάκοπα την ιστορική του διαδρομή από το 1967, συγκεντρώνοντας μερικά από τα καλύτερα πληρώματα σε ένα μοναδικό αγώνα.

Η εκκίνηση δίδεται από την Βουλιαγμένη όπου τα πληρώματα θα ταξιδέψουν στα γαλάζια νερά του Αιγαίου σε μια απαιτητική και συναρπαστική διαδρομή 80 ναυτικών μιλίων βάζοντας ρότα για την Άνδρο, έναν προορισμό με πλούσια ναυτική παράδοση.

Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου με έτος ίδρυσης το 1957 και πολύτιμη συμβολή στα ναυταθλητικά δρώμενα και κοινωφελές έργο προς το νησί προσφέρει δωρεάν μαθήματα ιστιοπλοΐας σε όλα τα παιδιά και οργανώνει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων κάθε χρόνο με κορυφαίο γεγονός το Διεθνή Ιστιοπλοϊκό αγώνα Άνδρου, ο οποίος αγκαλιάζεται από όλη την τοπική κοινότητα του νησιού.

Ο μοναδικός χαρακτήρας της ιστορικής αυτής διοργάνωσης αναγνωρίζεται και από πλήθος χορηγών που σπεύδουν να σταθούν αρωγοί ώστε ο αγώνας να στέκει στην κορυφή των ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων κάθε χρόνο.