3η Πανελλήνια συγκέντρωση φουσκωτών στη Σύρο


Στις 13 και 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η 3η Πανελλήνια Συγκέντρωση Ομίλων Φουσκωτών σκαφών στη Σύρο. Την οργάνωση έχει αναλάβει φέτος ο Ο.Φ.Σ.Ε. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από την Παρασκευή και το Σάββατο πρωί 13 και 14 Ιουνίου 2008 τα σκάφη θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται οπουδήποτε στη Σύρο εκτός από το κύριο λιμάνι της Ερμούπολης, προκειμένου να γίνει αισθητή η μαζική είσοδος των σκαφών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το απόγευμα.

Σάββατο 14.6.08

Από ώρας 10.00 στον Φοίνικα επίδειξη καταδύσεων από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών Καταδύσεων, καθώς και μαθήματα καταδύσεων πρακτική εφαρμογή, όπου μπορούν να συμμετέχουν με την επίβλεψη εκπαιδευτών όσοι επιθυμούν.
ώρα 13.30: Συγκέντρωση όλων των σκαφών στον όρμο του Φοίνικα όπου θα επακολουθήσει υποδοχή των Ομίλων από τον Δήμαρχο Ποσειδωνίας με προσφορά αναψυκτικών και γλυκών, όπου θα αποδοθεί χαιρετισμός από αυτόν.
Μεταξύ ώρας 17.00 έως 19.00: Πανηγυρική είσοδος όλων των φουσκωτών σκαφών στο λιμάνι της Ερμούπολης, με κόρνες και βεγγαλικά.
(Η ακριβής ώρα της εισόδου θα εξαρτηθεί από το θερινό πρόγραμμα αφίξεων – αναχωρήσεων των πλοίων των ακτοπλοϊκών γραμμών, το οποίο δεν έχει καθοριστεί ακόμη)
Η είσοδος των σκαφών θα γίνει με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα και συντεταγμένα κατά Ομίλους, προς αποφυγή ατυχημάτων ή ζημιών λόγω του συνωστισμού.

(Σχετικές λεπτομέρειες για την είσοδο θα δοθούν στους Ομίλους από την Οργανωτική Επιτροπή)
Το δέσιμο των σκαφών θα γίνει σε θέσεις, που θα έχουν προκαθοριστεί για τον κάθε Όμιλο, αποβίβαση των πληρωμάτων στην προβλήτα για να ακολουθήσει υποδοχή από τη φιλαρμονική του Δήμου Ερμούπολης και το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου με τοπικές ενδυμασίες, καλωσόρισμα από τους Δημάρχους της Σύρου, τον Νομάρχη Κυκλάδων κλ.π τοπικές αρχές.
ώρα 20.00: Απόσυρση όσων σκαφών επιθυμούν τον ελλιμενισμό τους στη μαρίνα της Ερμούπολης ή σε άλλο μέρος του νησιού.
(Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για δέσιμο στη μαρίνα πρέπει να γίνει έγκαιρα ώστε να εξασφαλιστεί από το Λιμενικό Ταμείο και το Λιμεναρχείο ο απαιτούμενος αριθμός θέσεων, οι οποίες και εδώ θα είναι προκαθορισμένες κατά Όμιλο).
Σημειώνουμε:
α) Η μαρίνα δεν διαθέτει ούτε νερό ούτε ηλεκτρικό,
β) Κατόπιν συνεννοήσεως με το λιμεναρχείο, τα επιβατικά σκάφη θα μπαίνουν στο λιμάνι με πολύ μικρή ταχύτητα χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στα σκάφη που θέλουν να παραμείνουν στο λιμάνι της Ερμούπολης το οποίο διαθέτει pillars με νερό και ηλεκτρικό.
ώρα 21.00 : Συγκέντρωση στο «Ερμείον» των κυβερνητών των σκαφών που θα λάβουν μέρος στον αγώνα της Κυριακής, όπου εκεί θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες του αγώνα.
ώρα 22.00: Συγκέντρωση, όσων από τους συμμετέχοντες επιθυμούν, στην αίθουσα «Μούσες», που βρίσκεται πίσω από το καζίνο όπου εκεί θα υπάρξει προσφορά αναψυκτικών, snaks και κρασιού, με μουσική από D.J..

Κυριακή 15.6.08

ώρα 9.00: Παρακολούθηση (για όσους επιθυμούν) της Θείας λειτουργίας στον ?γιο Νικόλαο, η οποία γίνεται συνοδεία αρμονίου και με μοναδική στην Ελλάδα 20μελή 4φωνη ανδρική χορωδία.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προσφορά καφέ και γλυκού στο Μητροπολιτικό μέγαρο
ώρα 11.00: Αγώνας μεγάλου τριγώνου ανοικτής θάλασσας τουριστικών-ερασιτεχνικών φουσκωτών σκαφών έξω από το λιμάνι της Ερμούπολης, Επίδειξη τεχνικών ναυαγοσωστικής από την Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία, και μαθήματα καταδύσεων – πρακτική για όσους επιθυμούν από τον Σύνδεσμο Εκπαιδευτών Καταδύσεων.
ώρα 13.30 : Απονομή επάθλων στους νικητές των αγώνων.
ώρα 17.00: Συνάντηση των εκπροσώπων των Ομίλων για συζήτηση ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΩΝ που έχουν ήδη υποβληθεί και έχουν επεξεργασθεί νομοτεχνικά επί του τελικού σχεδίου του καταστατικού της υπό ίδρυση Ομοσπονδίας.

ώρα 18.00 : Συνέδριο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ερμούπολης των προεδρείων των Ομίλων φουσκωτών σκαφών για την υπογραφή του καταστατικού Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ομίλων Φουσκωτών Σκαφών και συγκρότηση προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής μέχρι της δημοσίευσης του καταστατικού και την συγκρότηση των οργάνων διοίκησης αυτής.
ώρα 19.00: Στην ίδια αίθουσα, πανηγυρική ένταξη των Ομίλων φουσκωτών σκαφών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, καθώς και διαφόρων άλλων φορέων, στο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την υπογραφή σχετικού μνημονίου.
Απονομή τιμητικών – αναμνηστικών πλακετών και συνέντευξη τύπου για το γεγονός από τον Υφυπουργό κ. Πάνο Καμένο και άλλους παράγοντες.
ώρα 22.00 : Αποχαιρετιστήριος γιορτή. Ο τόπος θα ανακοινωθεί σύντομα

Δευτέρα 16.6.08

Ελεύθερο πρόγραμμα
Ενδέχεται να υπάρξουν μεταβολές στο παραπάνω πρόγραμμα που θα ανακοινωθούν έγκαιρα