2ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ «Γλαύκος»

Ο σύλλογος υποβρυχίου κυνηγίου «Γλαύκος»  διοργάνωσε ένα ακόμη διήμερο σεμινάριο (θεωρητικό + πρακτικό) εντός του Νοεμβρίου με θέμα  «Η πρακτική προετοιμασία του ψαροκυνηγού για τη χειμερινή περίδο». Εισηγητής ήταν ο Σταύρος Μπακανδρέας.

Το σεμινάριο απευθυνόταν σε όλα τα επίπεδα ελεύθερων δυτών/ψαροκυνηγών, από τους πιο αρχάριους έως και τους αρκετά έμπειρους. Δεν είναι τυχαίο που άτομα με υψηλό επίπεδο γνώσεων, αλλά και επιδόσεων παρακολουθούν τις διαλέξεις του συγκεκριμένου ομιλητή.

seminario_mpakandrea_big

Η ύλη του δίωρου σεμιναρίου περιελάμβανε μεταξύ των άλλων θέματα χαλάρωσης (πνευματικής  + σωματικής), αναπνοών, περιγραφή της σωστής πεδιλιάς και της θέσης του σώματος τόσο στην επιφάνεια όσο και κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, Νόμους της Φυσικής, την οικονομική ταχύτητα της πεδιλιάς καθώς και το εύρος της, τη ρύθμιση της πλευστότητας, τις φάσεις της άπνοιας, την υδροδυναμικότητα, τρόπους πρόπόνησης στη θάλασσα, κ.ά.

Στο πρακτικό μέρος του σεμιναρίου που έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Φυλής – στο οποίο γίνονται τα τελευταία χρόνια οι αγώνες υποβρύχιας σκοποβολής – οι  συμμετέχοντες πραγματοποίησαν ασκήσεις στη δυναμική άπνοια που θα τους βοηθήσουν σε τεχνικές ψαρέματος όπως το συρτό, το πλανάρισμα, το agguato κλπ, αλλά και ασκήσεις στατικής άπνοιας με θετική επίδραση στο καρτέρι και τη γενικότερη χαλάρωση του σώματος. Μάλιστα οι συμμετέχοντες κατάφεραν πολύ καλές επιδόσεις, παρόλο που δεν ήταν αυτοσκοπός του σεμιναρίου!

Επίσης στις 3,5 ώρες που διήρκησε η πρακτική εξάσκηση δόθηκαν συμβουλές στον καθένα ξεχωριστά με σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής του.

Όλες οι ασκήσεις που υποδείχθηκαν  δεν απαιτούσαν απαραίτητα τη χρήση πισίνας, αλλά μπορούν να γίνουν και στη θάλασσα ανά πάσα στιγμή.

Ο «Γλαύκος» ευχαριστεί το Σταύρο Μπακανδρέα για την ανταπόκρισή του στο σεμινάριο, τον αθλητή του συλλόγου Κώστα Μαδούρο για τη βοήθειά του στο πρακτικό μέρος, καθώς και τον αντιδήμαρχο αθλητικού + πολιτιστικού κ. Γεώργιο Μαυροειδή για τη συμβολή του στην παραχώρηση της πισίνας για το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου.

seminario_staurou_mpakandrea_2014_7_big