Το Talisker στο Hellenic Match Racing Tour 2014!

Το Talisker, το 10 ετών Single Malt whisky, «σφυρηλατημένο» από τη θάλασσα του μακρινού νησιού Skye της βορειοδυτικής Σκοτίας, γιόρτασε μαζί με την ομάδα VMG του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Παναγιώτη Μάντη την νίκη της στο Hellenic Match Racing Tour της Αθήνας.

talisker2

Η αγωνιστική δράση της τρίτης και τελευταίας ημέρας, ξεκίνησε με τη σειρά των ημιτελικών όπου ο πρώτος της προκριματικής φάσης Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος είχε το προνόμιο να διαλέξει των αντίπαλό του που ήταν η ομάδα Tsoulfas Sailing του Θεόδωρου Τσουλφά.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών αποτελούσε και ένα πρώιμο τελικό της διοργάνωσης καθώς VMG και Dark ‘ Stormy αναμετρήθηκαν τόσο για το εισιτήριο για τον τελικό όσο και για το μεγάλο έπαθλο του Hellenic Match Racing Tour. Ύστερα από μια συναρπαστική αναμέτρηση η ομάδα VMG του Παναγιώτη Μάντη ήταν αυτή που επιβλήθηκε στις λεπτομέρειες κερδίζοντας με σκορ 2-1 και παράλληλα στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ομάδα για το 2014.

Στο μεγάλο τελικό που ακολούθησε η ομάδα VMG του Παναγιώτη Μάντη κέρδισε και τον τίτλο του νικητή της Αθήνας αφού κατάφερε να επιβληθεί του εξαιρετικού Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου με 3-2, ο οποίος με εξαιρετική εμφάνιση κέρδισε τη δεύτερη θέση στον αγώνα της Αθήνας.

To Hellenic Match Racing Tour της Αθήνας ολοκληρώθηκε σε ένα όμορφο κλίμα καθώς ιστιοπλόοι και παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τους νικητές. Στη συνέχεια ακολούθησε δεξίωση όπου κάτω από τους jazz ήχους του Δημήτρη Βασιλάκη, όλοι οι εκλεκτοί καλεσμένοι μπορούσαν να απολαύσουν Talisker, το κατά τον Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον «Βασιλιά των ποτών», που διαθέτει μοναδική και γλυκιά γεύση που ξαφνιάζει ευχάριστα τον ουρανίσκο με τη σύνθεση μελιού, ξηρών φρούτων και τύρφης.

talisker1

Την εκδήλωση, επίσης στήριξαν τα ελβετικά ρολόγια EDOX, η Nespresso, η SEA GUARDIAN, η Salty Bag, η TVS AudioVisual αλλά και η InflateYourIdeas

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε το site του HMRT και τη σελίδα της διοργάνωσης στο Facebook.

Εδώ θα βρείτε το video της τρίτης ημέρας: http://youtu.be/dkixRHI54Fk

Site: http://www.hmrt.gr/el/

Για το Hellenic Match Racing Tour

Το “Hellenic Match Racing Tour” είναι μια πρωτοβουλία της “Icarus Sailing Media” και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ε.Ο.Τ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού. Η διοργάνωση σκοπεύει στην ανάδειξη των Ελλήνων αθλητών και στην προώθηση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα, καθώς και στη διεθνή τουριστική προβολή της χώρας μας μέσω της συνεργασίας της διοργανώτριας εταιρείας “Icarus Sailing Media” με τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Για το Talisker 10 ετώv

Ένα έπος της θάλασσας από το νησί SKYE

Το Talisker, από το μακρινό νησί Skye στα βορειοδυτικά της Σκοτίας, ανήκει στη συλλογή των Classic Malts ως μοναδικός εκπρόσωπος των νησιών, μιας και το αποστακτήριό του είναι το μοναδικό στην ευρύτερη περιοχή.

Το Talisker το «χρυσαφένιο» Malt 10 ετών, ταυτίστηκε με το θαλασσινό του χαρακτήρα και πήρε το όνομά του από το Thalas Gair (o «βράχος που γέρνει»), ένα μεγάλο βράχο που υψώνεται στις ακτές του Loch Harport στο νησί Skye.

Σ’ αυτό το ιστορικό, δαντελωτό νησί της βορειοδυτικής Σκοτίας, το αποστακτήριο Talisker, που ιδρύθηκε το 1830 από τους Hugh και Kenneth MacAskill, είναι το μοναδικό αποστακτήριο του νησιού.

Πολύ ιδιαίτερο, το Talisker ενθουσιάζει τους φίλους του με το ρωμαλέο, νησιώτικο χαρακτήρα του. Ελαφριά αρώματα θαλασσινού αέρα, καπνού και ξύλου. Γλυκιά γεύση που ξαφνιάζει για τη σύνθεση μελιού, ξηρών φρούτων και τύρφης που διαχέονται στον ουρανίσκο. Μια επίγευση μακριά, ζεστή και πιπεράτη που μένει αξέχαστη.

Το Talisker έχει κερδίσει τα περισσότερα βραβεία από κάθε άλλο malt στην κατηγορία του, ανάμεσα σε αυτά και το Χρυσό Μετάλλιο το 2006 στο San Francisco World Spirits Competition.

Το Talisker προσελκύει φίλους με απαιτητικές γευστικές αναζητήσεις. Έχει αγαπηθεί πολύ και έχει υμνηθεί για τον μοναδικό του χαρακτήρα από πολλούς ποιητές και συγγραφείς όπως ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον που το αναφέρει σ’ ένα ποίημά του ως τον Βασιλιά των ποτών (King o’ Drinks).

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.malts.com/el-gr