Τέλος Πλόων από 12 μέτρα και πάνω.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό θα κατατεθεί στη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

conquest285

Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, το νομοσχέδιο δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα τιμωρίας, αλλά να κινείται στην κατεύθυνση προσέλκυσης σκαφών στην ελληνική σημαία. Όπως δήλωσε δε στην «Ημερησία του Σαββάτου», τέλος πλόων θα πληρώνουν τα σκάφη πάνω από 12 μέτρα, αλλά η φορολόγηση των σκαφών θα γίνεται από το πρώτο μέτρο.

Η γνώμη του υπουργού είναι ότι ο θαλάσσιος τουρισμός θα μπορούσε να αποφέρει πολύ μεγαλύτερα οφέλη και αυτό που χρειάζεται είναι να γίνουν απλές λειτουργικές μεταρρυθμίσεις και να καταργηθεί η φοβερή γραφειοκρατία της προηγούμενης νομοθεσίας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας έχει εντοπίσει πολλά σημεία γραφειοκρατίας που επεξεργάζεται για να τα καταργήσει ή να τα απλοποιήσει. Όπως:

Ανταγωνιστικό ελληνικό νηολόγιο, το ναυλοσύμφωνο να υποβάλλεται ηλεκτρονικά για να απλοποιηθεί η διαδικασία του απόπλου, μείωση του κόστους έκδοσης άδειας επαγγελματικού, κίνητρα στα σκάφη που ελλιμενίζονται μόνιμα στην Ελλάδα, κατάργηση υποχρέωσης απόπλου – κατάπλου και λίστας επιβατών κ.λπ.

Περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον το νέο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό που δείχνει να κινείται στην σωστή κατεύθυνση.