Σεμινάριο Ελεύθερης Κατάδυσης.

Ο σύλλογος Γλαύκος
διοργάνωσε το Μάιο ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον διήμερο σεμινάριο, με θέμα την τεχνική στην ελεύθερη κατάδυση κάτι με το οποίο ασχολούνται πιο συστηματικά οι ψαροκυνηγοί το μήνα αυτό που απαγορεύεται το ψαροτούφεκο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την πρώτη εβδομάδα του μήνα από τους εκπαιδευτές του FREIDIVING CLUB και ήταν ανοιχτό να το παρακολουθήσουν και μη μέλη του συλλόγου.

Την πρώτη μέρα την Τετάρτη 5 Μαΐου στο εντευκτήριο του συλλόγου έγινε το θεωρητικό μέρος το οποίο είχε διάρκεια δύο περίπου ωρών.

Πρώτη εισηγήτρια ήταν η Παναγιώτα Μπαλάνου η οποία παρουσίασε τις μεθόδους σωματικής και ψυχοπνευματικής χαλάρωσης και την σωστή εφαρμογή τους στην ε/κ, τονίζοντας το πόσο σημαντικό είναι αυτό για την ασφάλεια και την επιτυχία της βουτιάς.

Στη συνέχεια ο Σταύρος Καστρινάκης ανέλυσε τη σωστή τεχνική σε όλες τις φάσεις μιας κατάδυσης, ξεκινώντας από τη χαλάρωση και τις αναπνοές πριν τη βουτιά, την κατάδυση, την ανάδυση μέχρι και την επιστροφή στην επιφάνεια, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Κυρίως στις αναπνοές πριν και μετά τη βουτιά έγινε εκτενή αναφορά, αφού τα πιθανά λάθη σε αυτές τις δύο φάσεις εγκυμονούν κινδύνους για ατυχήματα τα οποία βέβαια αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ΜΟΝΟ με την παρουσία του σωστού ζευγαριού.

Την Κυριακή 9 του μήνα το ραντεβού έγινε στο Δασκαλειό όπου και ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με την πραγματοποίηση του πρακτικού του μέρους.

Αρχικά όλοι οι συμμετέχοντες πριν μπουν στο νερό με την καθοδήγηση του Σταύρου εφάρμοσαν για είκοσι περίπου λεπτά ένα πρόγραμμα διατατικών και αναπνευστικών ασκήσεων, το οποίο προετοιμάζει και χαλαρώνει το μυικό και αναπνευστικό σύστημα για καλύτερη απόδοση στη συνέχεια. Αφού χωρίστηκαν σε τρία γκρουπ ανάλογα με το επίπεδό τους οι εκπαιδευόμενοι έπεσαν στο νερό, ποντίστηκαν οι σημαδούρες σε ανάλογα βάθη και για δύο ώρες πραγματοποιούσαν βουτιές με τους εκπαιδευτές να επισημαίνουν και να διορθώνουν τα λάθη τους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους εκπαιδευτές Σταύρο Καστρινάκη, Παναγιώτα Μπαλάνου και Φοίβο Διακογιάννη για τις γνώσεις που προσέφεραν, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν.

Καλές και ασφαλείς βουτιές σε όλους!!!