Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore

1ος Γύρος – Ρόδος

Δάμασαν τα κύματα οι Ροδίτες

Με 18 σκάφη από όλη την Ελλάδα που έδωσαν ραντεβού στη Ρόδο ξεκίνησε, το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαΐου, το πανελλήνιο πρωτάθλημα σκαφών Offshore. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν την πρώτη «μάχη» της χρονιάς που είχε απρόοπτα και οδήγησε στην ακύρωση του αγώνα της Κυριακής. Ένα αγωνιστικό σκάφος έπεσε σε ένα δεύτερο κριτή με αποτέλεσμα να διακοπεί το πρώτο σκέλος.


Χωρίς να υπάρξει κάποιος πολύ σοβαρός τραυματισμός, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στο δεύτερο σκέλος και συγκεκριμένα στον Κυριακάτικο αγώνα που ήταν τύπου σιρκουί μήκους 15 ναυτικών μιλίων και διεξήχθη με 4 μποφόρ και με μεγάλο κυματισμό. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα ανέδειξαν νικητές γι? ακόμα μία χρονιά τους Χαλκιόπουλο – Μπρόκο με σκάφος Sport Rib SR9 με κινητήρες Eagle 2×240 που είχαν υποστηρικτή την εταιρεία πετρελαιοειδών Silk Oil. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν να αντιμετωπίσουν τους Μιχελαράκη – Φετάχ που εμφανίστηκαν αρκετά δυνατοί και τους οποίους κέρδισαν με διαφορά δύο δευτερολέπτων. Το βάθρο της κατηγορίας 2x300hp αλλά και της γενικής συμπλήρωσαν οι Νικολάου – Χατζηφούντας. Τις κατηγορίες 300hp και 200hp κέρδισαν οι Λουλουργάς – Κενενούνης και Καλαφατάς – Κέλης αντίστοιχα.

Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 24 Μαΐου στη Λέρο.

Δηλώσεις Ανδρέα Χαλκιόπουλου (1ος γενικής)

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την πρώτη θέση την οποία κατακτήσαμε έπειτα από έντονη μάχη που είχαμε με τους Μιχελαράκη – Φετάχ. Περιμένουμε τον επόμενο αγώνα στη Λέρο για να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις».

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών Offshore

3ος Γύρος – Χανιά

Χατ τρικ στα Χανιά


Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 6-7 Σεπτεμβρίου, παρουσία εκατοντάδων θεατών, ο 3ος γύρος του πανελληνίου πρωταθλήματος ταχυπλόων σκαφών Offshore. Πιο συγκεκριμένα, 28 σκάφη από διάφορα μέρη της Ελλάδας, έδωσαν ραντεβού στο λιμάνι της πόλης και έδωσαν τη δική τους «μάχη» με τα κύματα που ξεπερνούσαν τα 3 μέτρα και έκαναν πιο δύσκολες τις προσπάθειές τους.
Στον πρώτο αγώνα που διεξήχθη το Σάββατο, νικητές αναδείχτηκαν γιΆ ακόμα μία φορά οι Χαλκιόπουλος και Μπρόκος με σκάφος SR9 560 ίππων πετυχαίνοντας το απόλυτο για τη φετινή σεζόν. Πίσω τους, τερμάτισαν οι Νικολάου – Χατζηφούντας, ενώ, το βάθρο της γενικής συμπλήρωσαν οι Μιχελαράκης – Καλαθενός. Επίσης, το πλήρωμα από τη Ρόδο δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε την κυριαρχία του και στον Κυριακάτικο αγώνα που ήταν τύπου σιρκουί, μήκους 20 ναυτικών μιλίων. Στον αγώνα αυτό οι Μιχελαράκης – Καλαθενός τερμάτισαν δεύτεροι ενώ, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Μαρκόπουλος – Βλάχος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, οι τρεις πρώτοι είχαν την υποστήριξη της εταιρίας πετρελαιοειδών Silk Oil.
Ο επόμενος διπλός αγώνας του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Δηλώσεις νικητή, Ανδρέα Χαλκιόπουλου
«Κερδίσαμε έναν αρκετά δύσκολο αγώνα όπου αυτή τη φορά ο ανταγωνισμός ήταν πολύ σκληρός. ΠαρΆ όλα αυτά οι προσπάθειές μας έπιασαν τόπο και ελπίζουμε να συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και στον επόμενο αγώνα που είναι προγραμματισμένος σε δύο εβδομάδες».