Κορυφαία βράβευση για τους νέους εξωλέμβιους κινητήρες Suzuki DF25A και DF30A

Οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες DF25A και DF30A της Suzuki, κέρδισαν το βραβείο ‘Top Product’ του έγκριτου ναυτιλιακού περιοδικού Boating Industry των ΗΠΑ. Οι υποψήφιοι προς βράβευση εξωλέμβιοι κινητήρες, επιλέχθηκαν με βάση μια πλειάδα κριτηρίων όπως η καινοτομία, τον αντίκτυπο που έχουν στον κλάδο, αλλά και για το βαθμό προώθησής τους στην συγκεκριμένη κατηγορία που ανήκουν.

BI-Top-Products-2014-Logo

Οι νέες εξωλέμβιες DF25A και DF30A, βραβεύθηκαν για το γεγονός ότι συνδυάζουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών καινοτομιών, ενώ με το λανσάρισμά τους στην αγορά, η Suzuki ανεβάζει ψηλά τον πήχη στις επιδόσεις και την οικονομία καυσίμου, στην συγκεκριμένη κατηγορία εξωλέμβιων κινητήρων. Και τα δύο αυτά νέα μοντέλα, αποτελούν κορυφαία επιλογή για μικρά σκάφη, καθώς συνδυάζουν χαρακτηριστικά και επιδόσεις που θα ζήλευαν εξωλέμβιες, αρκετά μεγαλύτερου βάρους.

Suzuki_DF30A Suzuki_DF25A

Με βάρος που προσεγγίζει μόλις τα 62 κιλά, τα νέα αυτά μοντέλα της Suzuki, είναι τα ελαφρύτερα της κατηγορίας τους, αποτελώντας ένα κορυφαίο επίτευγμα της μηχανικής, δεδομένων των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν στους κατόχους μικρών σκαφών.

Συγκεκριμένα :

  • Εύκολη εκκίνηση : με τρικύλινδρο κινητήρα 490 κ.εκ., οι εξωλέμβιες της Suzuki, διαθέτουν το επαναστατικό σύστημα νέας γενιάς ηλεκτρονικού ψεκασμού που εξασφαλίζει γρήγορη εκκίνηση, ομαλή λειτουργία και καλύτερη επιτάχυνση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
  • Easy Start Recoil : Οι νέες εξωλέμβιες διαθέτουν επίσης ένα πολύ ελαφρύ μηχανισμό εκκίνησης που απαιτεί λιγότερη δύναμη έλξης, γεγονός που τις καθιστά πολύ πιο εύκολες στη χρήση.
  • Suzuki Lean Burn Control System: με το πρωτοποριακό αυτό σύστημα της Suzuki, η DF25A είναι έως και 15 % πιο οικονομική σε καύσιμο, σε σχέση με την προηγούμενη γενιά της DF25. Αυτό το έξυπνο σύστημα διαχείρισης καυσίμου “προβλέπει” τις ανάγκες του κινητήρα για καύσιμο, παρακολουθώντας συνεχώς την απόδοσή του, αλλά και τις συνθήκες λειτουργίας του , προκειμένου να βελτιστοποιήσει το παρεχόμενο μείγμα καυσίμου/αέρα. Το αποτέλεσμα είναι μια αξιοσημείωτη βελτίωση στην οικονομία του καυσίμου σε μια ευρεία κλίμακα των στροφών λειτουργίας της εξωλέμβιας . Αυτό σημαίνει ότι τόσο η κατανάλωση καυσίμου, όσο και οι εκπομπές ρύπων μειώνονται, χωρίς να επηρεάζεται η εξαιρετική απόδοση του κινητήρα.
  • Roller Rocker Arms : Οι DF30A και DF25A είναι οι πρώτες εξωλέμβιες στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, που χρησιμοποιούν κυλινδράκια με εσωτερικά ρουλεμάν στα κοκοράκια των βαλβίδων εισαγωγής και εξαγωγής, μειώνοντας έτσι τις τριβές μεταξύ εκκεντροφόρου και βαλβίδων.
  • Μετατόπιση του στροφαλοφόρου : Με την τοποθέτηση του στροφαλοφόρου ελαφρώς εκτός του κέντρου του κυλίνδρου, η Suzuki έχει καταφέρει να μειώσει την πλευρική πίεση στο τοίχωμα του κυλίνδρου, καθώς το έμβολο κινείται πάνω και κάτω. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο ομαλή κίνηση του εμβόλου, η οποία βελτιώνει την απόδοση λειτουργίας.
  • Σύστημα ψύξης : τα νέα αυτά μοντέλα, διαθέτουν ένα ανασχεδιασμένο κάλυμμα κινητήρα, που εκτός της νέας αισθητικής που προσφέρει, παρέχει μια ομαλή ροή φρέσκου αέρα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την ψύξη και κατ’ επέκταση την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του κινητήρα.
  • Εύκολο πλύσιμο : Η ευκολία της χρήσης και της συντήρησης, ήταν ένα εκ των πρώτων μελημάτων στο μυαλό των μηχανικών Suzuki όταν σχεδίασαν τα νέα αυτά μοντέλα. Έτσι για να προστατευτεί ο κινητήρας από τυχόν ζημίες που προκαλεί το αλάτι , η άμμος και η βρομιές που μπορεί να συσσωρεύονται στο σύστημα της ψύξης του, οι νέες αυτές εξωλέμβιες είναι εξοπλισμένες με μια εύκολη δίοδο για την πρόσβαση του γλυκού νερού, ώστε να ξεπλυθούν τα επίμαχα μέρη όσο πιο εύκολα και βολικά γίνεται.

SZ_DF25A_Zodiac_005_lr

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της ευκολίας τους στην χρήση, οι νέες εξωλέμβιες DF30A και DF25A είναι τόσο μικρές και ελαφριές που πραγματικά λύνουν τα χέρια των κατόχων τους, κατά τη μεταφορά και αποθήκευσή τους, καθιστώντας αυτές ως την ιδανική επιλογή για μια ευρεία γκάμα σκαφών, όπως αυτών για ερασιτεχνική αλιεία, tenders κ.α

Οι νέοι εξωλέμβιοι κινητήρες Suzuki DF30A και DF25A θα είναι διαθέσιμοι στις αρχές του καλοκαιριού του 2014.