Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου “Πορθμός 2010”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος διασυλλογικός αγώνας Ιστιοπλοΐας, κατηγορίας OPTIMIST και LAZER 4,7 που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Αλιβερίου με την ονομασία «ΠΟΡΘΜΟΣ 2010» το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010 στον Κάραβο Αλιβερίου.

Οι νεαροί ιστιοπλόοι (Optimist, Laser), από τους Ομίλους της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και άλλους ομίλους της υπόλοιπης Ελλάδας, όπως, ο Ν.Ο. Λαγονησίου, Ο Ι.Ο. Χαλκίδος, ο Ι.Ο. Λίμνης, ο Ν.Ο.Βόλου Αργοναύτες, ο Ν.Ο. Αταλάντης, ο Ο.Ε.Α.-Ν.Α. Βόλου κλπ, έδωσαν το παρόν σ’ αυτόν τον αγώνα, επιδεικνύοντας το ομαδικό τους πνεύμα και το αγωνιστικό τους ταλέντο.

Την πρώτη ημέρα, Σάββατο 11-9-10, οι μικροί αθλητές πάλεψαν κυριολεκτικά με τον δυνατό αέρα και τα κύματα και ολοκλήρωσαν με επιτυχία 4 ιστιοδρομίες, παρά την ξαφνική νεροποντή που επικράτησε προς το τέλος του αγώνα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Την δεύτερη ημέρα Κυριακή 12-9-10, οι συνθήκες με ευνοϊκό καιρό, αλλά όχι με ικανοποιητικό άνεμο, βοήθησαν την επιτροπή αγώνα να ολοκληρώσει δύο μόνο ιστιοδρομίες.

Τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου, που ήταν και ο διοργανωτής του αγώνα, εκπροσώπησαν οι αθλητές:
α). Κατηγορία Optimist: Αργύρης Προκόπιος, Δροσάτος Γεώργιος, Μπαϊρακτάρης Γεώργιος, Ρουμελιώτης Ευάγγελος, Μαγγαλιός Ευάγγελος, Τσερέπης Μάριος, Αθανασίου Νικόλαος, Παπαδιόχου Αγγελική, Αθανασίου Σοφία, Γκίνης Νικόλαος και Τσερέπη Σάντυ.
β). Κατηγορία Laser 4,7: Κυριακός Δημήτρης.

Πρόκειται για μια εξαιρετική επιτυχία σε συμμετοχές αθλητών, αρκετοί από τους οποίους αγωνίστηκαν για πρώτη φορά, κατόρθωσαν να τερματίσουν με επιτυχία σε όλες τις ιστιοδρομίες και δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την πρώτη τους αγωνιστική συμμετοχή.

Οι εξαιρετικοί αθλητές των Optimist Μπαϊρακτάρης Γεώργιος και Δροσάτος Γεώργιος του Ι.Ο.Α, κατέκτησαν, την 3η θέση στη Γενική και την 3η θέση στους Παίδες, αντίστοιχα.