Η τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης για όλα τα επίπεδα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλο ένα σεμινάριο που διοργάνωσε το  Δ.Σ. του Γλαύκου  με θέμα “Η τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης για όλα τα επίπεδα” και ομιλητή το Σταύρο Μπακανδρέα.

DCIM100MEDIA
Περίπου 30 άτομα είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο αφού εκτός από την τεχνική της ελεύθερης κατάδυσης που ήταν το κυρίως θέμα, η συζήτηση επεκτάθηκε και κάλυψε – όσο ήταν χρονικά εφικτό – και διάφορους άλλους τομείς που από μόνοι τους αποτελούν θέμα σεμιναρίου.

Επιγραμματικά τα θέματα που αναλύθηκαν ήταν : εισαγωγή στη φυσιολογία, πλευστότητα και σωστή ρύθμισή της, οι φάσεις της κατάδυσης, η σωστή τεχνική και πεδιλιά, αναπνοές και χαλάρωση, η υποξία, η “νόσος”, η διατροφή πριν και μετά τη βουτιά ή το ψάρεμα, κ.ά.

Το Σάββατο 25/5 οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο 2ο λιμανάκι Βουλιαγμένης για να κάνουν στην πράξη όσα έμαθαν στη θεωρία.

Έτσι δημιουργήθηκαν τρεις ομοιογενείς ομάδες στις οποίες δίνονταν οι κατάλληλες συμβουλές για διόρθωση της τεχνικής, ανάλογα και με το επίπεδο της κάθε μιας.

Έπειτα από δυόμισι ώρες στο νερό όλοι βγήκαν ευχαριστημένοι έχοντας αποκτήσει σημαντικές γνώσεις