Διήμερο Σεμινάριο από το Γλαύκο

Στο υποβρύχιο κυνήγι, για να μπορέσουμε να καταδυθούμε, να παραμείνουμε στο βυθό και να αναδυθούμε αποτελεσματικά και με ασφάλεια, χρειάζεται απαραίτητα η γνώση και η σωστή εφαρμογή των βασικών αρχών της ελεύθερης κατάδυσης.

Η προσαρμογή λοιπόν αυτών των αρχών στο ψαροτούφεκο, ήταν το θέμα που αναλύθηκε και διδάχθηκε μέσα και έξω από το νερό, στο σεμινάριο που διοργάνωσε ο σύλλογος «Γλαύκος» στα μέσα του Μάη και πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρες.

Εισηγητές ήταν τρεις από τους πλέον καταξιωμένους ψαροκυνηγούς, εκπαιδευτές και αθλητές της υποβρύχιας αλιείας, ο Τάσος Χάλαρης, ο Γιάννης Σιδέρης και ο Γιώργος Παλαιολόγος.


Την Δευτέρα 9 Μαΐου λοιπόν στο εντευκτήριο του συλλόγου, διεξήχθη το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο ήταν διάρκειας τεσσάρων ωρών και το παρακολούθησαν σαράντα έξι άτομα.

Οι εισηγητές με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού ανέλυσαν όλα τα επιμέρους θέματα τα οποία και ήταν:  Εκκίνηση της κατάδυσης με όπλο, κατάδυση και ανάδυση με όπλο, μετακίνηση του όπλου στο βυθό, σωστή θέση του όπλου και του σώματος κατά τη βολή, ορθή συνεργασία του ζευγαριού στη κατάδυση, στην υποβρύχια παραμονή και στην ανάδυση, ανάδυση κινδύνου με ή χωρίς σημαδούρα κοντά, τρόποι αποφυγής τραυματισμού από διερχόμενο σκάφος κλπ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρο αγορά με κλήρωση μίας στολής Kriptias XXone επί μέτρω, προσφορά του Τάσου Χάλαρη.

Το Σάββατο 14 Μαΐου στη θαλάσσια περιοχή του Δασκαλειού έγινε και το δεύτερο μέρος, στο οποίο οι εκπαιδευτές δίδαξαν τους είκοσι ένα συμμετέχοντες σε αυτό για τρεις ώρες στην πράξη πλέον, όσα είχαν ήδη αναπτυχθεί στη θεωρία.

Αρχικά διδάχθηκαν ασκήσεις για ζέσταμα και προετοιμασία μέσα στο νερό και στη συνέχεια αφιερώθηκε το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης κυρίως στη σωστή εφαρμογή της εκκίνησης της κατάδυσης με όπλο, αλλά και στα υπόλοιπα αντικείμενα.

Οι προσπάθειες των συμμετεχόντων βιντεοσκοπήθηκαν και το σεμινάριο ολοκληρώθηκε την ερχόμενη Πέμπτη με την προβολή του υλικού.

Εκεί εντοπίστηκαν τα λάθη του καθενός, έγιναν υποδείξεις για τη βελτίωσή τους, απαντήθηκαν ερωτήματα που προέκυψαν και έγινε συζήτηση γύρω από σχετικά και ενδιαφέροντα θέματα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί τους τρεις εισηγητές για τις πολύτιμες γνώσεις που προσέφεραν σε όλους, την εταιρία XXone που προσέφερε τη στολή Kriptias, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το πολύ χρήσιμο σεμινάριο.