Αegean Regatta

Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, ολοκληρώθηκε στον Μόλυβο της Μυτιλήνης, η Aegean Regatta 2010, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και φέτος είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής.

Στην κατηγορία ORC i πρώτο ήταν το ΜΕLΙΤΙ IV με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη που συνολικά στις τέσσερις ιστιοδρομίες είχε δύο πρώτες θέσεις, μία 2η και μία 10η.

Στην ίδια κατηγορία την δεύτερη θέση πήρε το σκάφος ERYTOS II COSMOTE με κυβερνήτη τον Κώστα Μάνθο και τρίτο ήταν το INTEGRALE με κυβερνήτη τον Σωτήρη Ζαμπέτογλου.

Στην κατηγορία ORC πρώτο τερμάτισε το ILIANA-KAVALA BLUE CITY του Στάθη Σοφιτσή, δεύτερο ήταν το Red Rose με κυβερνήτη τον Αδάμ Τσιολακάκη και τρίτο ήταν το σκάφος AEΟLOS με κυβερνήτες τους Χαραλάμπους και Νάνο.

Τέλος στην κατηγορία IRC η γυναικεία ναυτοσύνη θριάμβευσε, καθώς πρώτο ήταν το σκάφος AELLA με κυβερνήτη την Μιράντα Παπαδοπούλου, ακολούθησε το ΑΝΑΤΕΛΟΥΣΣΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ του Γιώργου Αυγερινού και τρίτο το WINDWALKER από την Βουλγαρία με κυβερνήτη τον Μίροσλαβ Στάνεφ.

Η αυλαία της Αegean Regatta έπεσε με έναν αγώνα όρτσα – πρίμα ανοιχτά του Μολύβου και με την απονομή των επάθλων, που έγινε από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Από την πρώτη κιόλας στιγμή, κατέστη ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες, οι ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές, καθιστώντας την παράλληλα ένα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού. Πάντως η «Aegean Regata 2010» έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών σε ελληνικά σκάφη και αποδεικνύει ότι είναι ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα.»

Πλέον οι περισσότεροι από 800 ιστιοπλόοι των 95 σκαφών που ξεκίνησαν στην «Ρεγκάτα του Αιγαίου» του 2010, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, σίγουροι ότι θα ξαναζήσουν τις ίδιες συναρπαστικές εμπειρίες, συνεχίζοντας το ταξίδι τους με δύναμη και αισιοδοξία και απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών του.

Εκτός από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνδιοργανωτής της Aegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.