Άλλη μία επιτυχία άξια θαυμασμού.

Στο Peniche της Πορτογαλίας, όπου διεξήχθη το 28ο Ευρωαφρικανικό Πρωτάθλημα Υ/Β Αλιείας 2011, η Εθνική μας συνέχισε τις επιτυχίες και την ανοδική της πορεία που με συνέπεια ακολουθεί τα τελευταία χρόνια.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε τη τρίτη θέση στο ομαδικό για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση και κόντρα στα προγνωστικά βρέθηκε μπροστά από ομάδες χωρών με μεγαλύτερη προετοιμασία, υποδομή και παράδοση στο αγωνιστικό ψαροτούφεκο.

Οι τεράστιες δυσκολίες πάσης φύσεως που πολύ καλά γνωρίζουμε ότι αντιμετώπισε εντός και εκτός των τειχών, δίνουν μεγαλύτερη αξία και λάμψη στο χάλκινο μετάλλιο και το κάνουν να μοιάζει με χρυσό!

Σαν Δ.Σ. του συλλόγου υ/β κυνηγιού «Γλαύκος» συγχαίρουμε θερμά όλη την αποστολή της Εθνικής που ανέβασε το ελληνικό αγωνιστικό ψαροτούφεκο στο βάθρο και τους ευχαριστούμε για τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που μας έδωσαν.

Θερμά συγχαρητήρια στο Μ. Γιάνκο και στο Δ. Μπαρσάκη, που στην ατομική βαθμολογία κατετάγησαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα και στο Λ. Δερτιλή που κάποιες ατυχίες τον έφεραν στη 31η θέση ανάμεσα στους 42 συμμετέχοντες αθλητές.

Θερμά συγχαρητήρια στον αρχηγό της αποστολής Ν. Καμπάνη, στον αναπληρωματικό Κ. Μακρή και στο συνοδό Γ. Στούπα που βοήθησαν την ομάδα  σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκλέκτορες της Εθνικής για τις επιλογές τους, στις εταιρίες χορηγούς που στήριξαν οικονομικά την αποστολή, καθώς και σε όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο στη επίτευξη αυτής της μεγάλης διάκρισης.

Οι διεθνείς μας έβαλαν και πάλι το πήχη πολύ ψηλά, δημιουργώντας έτσι προσδοκίες σε όλους μας για την επόμενη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2012 στην Ισπανία.

Τους ευχόμαστε να κρατήσουν και πάλι πολύ ψηλά τη σημαία της ελληνικής αθλητικής αλιείας και να κάνουν για ακόμα μία φορά υπερήφανους όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν το αγωνιστικό ψαροτούφεκο.

Να συνεχίσουν έτσι με τις διακρίσεις που χαρίζουν στη χώρα μας να δίνουν απαντήσεις εκεί που πρέπει….