Παρουσιάστηκαν οι πρωτοπορικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής με χαρακτήρα JOHNNIE WALKER

Ο Άγγελος Μπράτης συνεργάστηκε με το Johnnie Walker  για να δημιουργήσει ένα μοναδικό σύνολο και μια κουβέρτα τύπου σαφάρι, χρησιμοποιώντας το πρώτο ύφασμα στον κόσμο που είναι εμποτισμένο με άρωμα εμπνευσμένο από τα βασικά χαρακτηριστικά του Johnnie Walker Black Label.

Την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, εκπρόσωποι των media και ξεχωριστοί προσκεκλημένοι του Johnnie Walker, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρώτοι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Johnnie Walker Black Label με τον κορυφαίο έλληνα σχεδιαστή, Άγγελο Μπράτη. Σε μια σπάνια επίδειξη μόδας, στην Αίγλη Ζαππείου, παρουσιάστηκε το μοναδικό σύνολο υψηλής ραπτικής και μια κουβέρτα τύπου σαφάρι που δημιούργησε ο Άγγελος Μπράτης αποκλειστικά για το Johnnie Walker Black Label.

Βασικό στοιχείο και των δύο δημιουργιών είναι το Johnnie Walker Fabric of Flavour – το αποτέλεσμα μιας μοναδικής συνεργασίας του Johnnie Walker με το διεθνούς φήμης σκοτσέζικο οίκο μόδας Harris Tweed Hebrides. Τα δύο brands συνεργάστηκαν με σκοπό να δημιουργήσουν ένα εκπληκτικό tweed ύφασμα, εμπνευσμένο από τα  γευστικά και αρωματικά στοιχεία του Johnnie Walker Black Label.

_056

Ο Άγγελος Μπράτης σχεδίασε και δημιούργησε το εξαιρετικό του σύνολο υψηλής ραπτικής που αποτελείται από μία κάπα και μία φούστα, τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ η βασική του πηγή έμπνευσης ήταν η Ελληνίδα Θεά Δήμητρα. Το σύνολο ολοκληρώνεται με την κουβέρτα τύπου σαφάρι, που δένεται με χειροποίητα δερμάτινα λουριά, φτιαγμένα αποκλειστικά από τον Justin Capp, το Βρετανό δεξιοτέχνη που δουλεύει αποκλειστικά με το δέρμα.

Το σύνολο παρουσιάστηκε στους καλεσμένους μαζί με τις δημιουργίες της τελευταίας collection του Μπράτη, σε μία real time επίδειξη μόδας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Το makeup και τα μαλλιά των μοντέλων επιμελήθηκε το Freddy Make Up Stage του Φρέντυ Καλομπράτσου.

Ο Άγγελος Μπράτης δήλωσε, «για να δημιουργήσω τα σχέδια για το Fabric of Flavour, εμβάθυνα στη δυνατή γεύση του Johnnie Walker Black Label και άντλησα την έμπνευσή μου από το καινοτόμο πνεύμα του συγκεκριμένου ουίσκι. Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα το να βλέπω τη δημιουργία μου με το Fabric of Flavour να γίνεται πραγματικότητα».

Ο Mark Hogarth, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Harris Tweed Hebrides, που επέβλεπε τη δημιουργία του υφάσματος, δήλωσε, «Οι δημιουργίες του Άγγελου Μπράτη αποτελούν παραδείγματα εξαιρετικής ραπτικής και η συνεργασία μας μαζί του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Χάρη στον Άγγελο, το ύφασμα μας συνεχίζει τη καινοτόμα πορεία του στην Αθήνα».

_044

Ο Oscar Ocaña, Marketing Director Johnnie Walker Δυτικής Ευρώπης, πρόσθεσε, «Το Johnnie Walker είναι γνωστό για το δυνατό του χαρακτήρα, το καινοτόμο του πνεύμα και τον εορτασμό της προόδου, οπότε θελήσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα βοηθήσει τη δημιουργικότητα και θα εμπνεύσει την πρόοδο. Η δουλειά του Άγγελου ξεχειλίζει από καινοτομία και σηματοδοτεί την εξαιρετική δεξιοτεχνία, την υψηλή ποιότητα και την εξειδίκευση στο blending. Βασικά στοιχεία του Johnnie Walker και του Harris Tweed. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Άγγελος είναι μέρος αυτής της μοναδικής συνεργασίας».

Για το Johnnie Walker Whisky Fabric of Flavour

Το ύφασμα αποτελεί μια μοναδική απόδοση όλων των χαρακτηριστικών του Johnnie Walker Black Label. Κάθε ένα από τα πολύπλοκά του χρώματα επιλέχθηκε με προσοχή για να αντιπροσωπεύσει και ένα από τα γευστικά χαρακτηριστικά του ουίσκι, ενώ η μοναδική του μυρωδιά εμποτίστηκε στο ύφασμα σε διάφορα επίπεδα της διαδικασίας παραγωγής του. Ως μια αναπαράσταση της αριστοτεχνικής διαδικασίας παραγωγής του ουίσκι, οι γευστικές νότες του πλούσιου malt, η βανίλια, τα κόκκινα φρούτα και οι χαρακτηριστικοί τόνοι μαύρης σοκολάτας διοχετεύτηκαν διαδοχικά στο ύφασμα. Με τη σταδιακή πρόσθεση αυτών των χαρακτηριστικών στο ύφασμα, επιτεύχθηκε το μοναδικό άρωμα του Johnnie Walker Fabric of Flavour.

Με τη βοήθεια των έμπειρων δεξιοτεχνών της Harris Tweed Hebrides, κάθε ένα από τα βασικά χρώματα κυριαρχούν πάνω στο ύφασμα, ενώ ταυτόχρονα έχουν αναμειχθεί υπέροχα μεταξύ τους για να δημιουργήσουν το υπέροχο μαύρο χρώμα του tweed, ίδιο με αυτό του Johnnie Walker Black Label.

Επισκεφθείτε το www.facebook.com/JohnnieWalker για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Johnnie Walker.

_066