Μαγική βραδιά γαστρονομικής απόλαυσης από τη Σπονδή και το Cardhu

Με τις δημιουργίες του Arnaud Bignon από το TheGreenhouse **

Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, το πολυβραβευμένο εστιατόριο της Αθήνας, Σπονδή, σε συνεργασία με το Cardhu, το αγαπημένο single malt whisky από το Speyside και το γαστρονομικό & ευζωιστικό website The Food & Leisure Guide (www.fnl-guide.com), διοργάνωσαν ένα private dinner με επίτιμους προσκεκλημένους, με σκοπό να γευτούν τις δημιουργίες του Chef Arnaud Bignon από το  TheGreenhouse** του Λονδίνου.

Cardhu-2

Γνωστός για τη φιλοσοφία του που συνδυάζει την παραδοσιακή γαλλική εκπαίδευση του με σύγχρονες τεχνικές και είναι βασισμένη γύρω από την εύρεση της τέλειας αρμονίας και ισορροπίας σε όλα τα πιάτα του, παίζοντας συχνά με νέους συνδυασμούς και πρωτότυπα αρώματα σε πάντα κομψή και σύγχρονή παρουσίαση, ο βραβευμένος Chef, επιστρέφοντας στη Σπονδή, δημιούργησε μοναδικά πιάτα για τη βραδιά εμπνευσμένος από την μοναδική γκάμα γεύσεων των whisky της οικογένειας Cardhu.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς το CARDHU AMBER ROCK™ και το CARDHU GOLD RESERVE™ που προστέθηκαν πρόσφατα στην πλούσια οικογένεια του Single Malt Scotch Whisky από το Speyside που αποτελείται επίσης από τα Cardhu 12 y.o., Cardhu 15 y.o. και  Cardhu 18 y.o.

Cardhu-3

Οι απρόσμενοι και απόλυτα ισορροπημένοι συνδυασμοί γεύσεων που παρουσίασε ο διάσημος Chef έδωσαν μία νέα οπτική στα μοναδικά χαρακτηριστικά του CARDHU AMBER ROCK™, του διπλά ωριμασμένου σε καπνισμένα βαρέλια αμερικάνικης δρυός single malt, με τις πλούσιες νότες βανίλιας και μπαχαρικών, ενώ παράλληλα έδεσαν αρμονικά με τον άψογα ισορροπημένο χαρακτήρα του CARDHU GOLD RESERVE™ και με τις  ακόμα πιο ζεστές, γλυκές και φρουτώδεις νότες της γεύσης του.

Cardhu-8

Την βραδιά συνόδευσαν, εκπληκτικά cocktail από τους Θάνο Προυνάρους, Head Bartender του Ομίλου Τραστέλη & Τέλη Παπαδόπουλο, mixologist διεθνούς αναγνώρισης και νικητή του παγκόσμιου διαγωνισμού World Class Bartender of the Year το 2009.

Το Menu της βραδιάς

Χτένια
Αγγούρι/ Άνηθο/ Σπαράγγια της Θάλασσας
Cumming’s Red Flag
Cardhu Gold Reserve /Τομάτα / Σόγια / Wasabi / Yuzu / Σουσάμι / Nori

Cardhu-4

Φουά Γκρα
Καλαμπόκι/ Satay/ Παλαιωμένο Βαλσαμικό
Cardhu Gold Reserve

Cardhu-5

Χριστόψαρο
Παντζάρια/ Vadouvan/ Κόκκινο Κρασί
The Water’s fine
Cardhu Gold Reserve / Ginger / Wild mountain tea

Cardhu-6

Ζαρκάδι
Πιπέρι Τασμανίας/ Κάστανο/
 Λαχανάκια Βρυξελλών/ Ιβίσκος
Eternal Sunshine
Cardhu Amber Rock / Antica Formula / Bitters / Salt Pastis

Πραλίνα
Λεμόνι/ Σοκολάτα Manjari/ Λάιμ Αυστραλίας
Cardhu Amber Rock

Cardhu-7