Εύκολη μάτιση, εύκολη μετάγγιση, για νευρικούς, για κουρασμένους…

Εύκολη μάτιση

Όταν κάποια στιγμή χρειαστεί  να ματίσουμε δύο σκοινιά πρόχειρα, προσωρινά, γρήγορα, αλλά σίγουρα, και από τα δύο σκοινιά το ένα είναι χονδρό και το άλλο λεπτό, η ματισιά είναι μία και εύκολη, όπως βλέπετε στο σχήμα μας. Δοκιμάστε την και θα την συνηθίσετε πολύ εύκολα. ΄Άλλωστε είναι ένας κόμπος, που δεν ξεχνιέται εύκολα.

Εύκολη μετάγγιση

Δεν πιστεύουμε να υπάρχει άνθρωπος, που να θέλει να γευθεί τη βενζίνη στο στόμα του, ρουφώντας μια σωλήνα για να δημιουργήσει σιφόνι και να μεταφέρει το καύσιμο από ένα δοχείο σε άλλο. Αν ήταν κρασί, κανένας δεν θα είχε αντίρρηση, όμως στην περίπτωση άλλου υγρού…Ένας πρακτικός και νοικοκυρεμένος τρόπος είναι αυτός του σχήματός μας. Αφού βυθίσουμε το σωληνάκι μέσα στο υγρό, κλείνουμε με το δάκτυλο την πάνω άκρη και την οδηγούμε στο δοχείο, που θέλουμε να μεταγγίσουμε, φροντίζοντας αυτό να βρίσκεται πιο χαμηλά από το γεμάτο. Η μετάγγιση θα γίνει γρήγορα και εύκολα, χωρίς να αφήσει δυσάρεστες γεύσεις στα χείλια μας.

Για νευρικούς…

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικός θόρυβος από τους κραδασμούς στο σκάφος, όταν ταξιδεύουμε με μηχανή. Ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς είναι αυτός της μισάνοιχτης πόρτας, που είναι πιασμένη με γάντζο. Η άκρη του γάντζου μέσα στον κρίκο παράγει έναν εκνευριστικό θόρυβο. Αν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα, δώστε τη λύση του σχήματός μας.

Ένα μικρό κορδονάκι στερεωμένο στη μια άκρη και με την άλλη περασμένη στον κρίκο θα σας απαλλάξει από το φαινόμενο του συντονισμού της μηχανής.

Για κουρασμένους…

Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι «για κουρασμένους ή τεμπέληδες», όμως η ιδέα δεν είναι άσχημη για να βγάζετε εύκολα και χωρίς κόπο τις μπότες σας! Άλλωστε, πόσες φορές έχετε κάνει την ίδια κίνηση για να βγάλετε τα παπούτσια σας;  Οι μπότες δεν είναι όμως παπούτσια και ένα εργαλείο, όπως αυτό του σχήματός μας, είναι ιδανικό. Μπορείτε να το φτιάξετε από κόντρα πλακέ και να το τοποθετήσετε πίσω από την πόρτα της καμπίνας σας, για να μην καταλαμβάνει χώρο.