Άδοξο τέλος για τα ταχύπλοα της Χριστίνας και του Αλέξανδρου Ωνάση.

Τις τελευταίες ημέρες οι εφημερίδες αλλά και τα τηλεοπτικά κανάλια ασχολήθηκαν με το νέο της πώλησης, (leasing) σύμφωνα με τους όρους της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση, του Σκορπιού.

Είδαμε έτσι και τα φορτηγά να μεταφέρουν και να απομακρύνουν από το νησί διάφορα αντικείμενα, ίσως για να τα πετάξουν ή να τα αποθηκεύσουν κάπου αλλού.

Ο νέος ιδιοκτήτης άρχισε μάλλον τις εργασίες ανακαίνισης.  Η απλώς είναι η καθιερωμένη αυτή την εποχή συντήρηση και εκκαθάριση από άχρηστα πράγματα, του νησιού.

Όμως μαζί με τα άχρηστα αυτά αντικείμενα που πετάχτηκαν ήταν και τα δύο σκάφη του Αλέξανδρου και της Χριστίνας. Σκάφη ταχύπλοα, πολυτελέστατα, μοναδικά, ιδίως για την εποχή τους.

Το υπέροχο Bertramπου ήταν το δώρο του Αλέξανδρου, δυστυχώς δεν πρόλαβε να το χαρεί για πολύ καιρό. Μετά το θάνατο του απλώς αποθηκεύεται κάτω από ένα στέγαστρο.

Η Χριστίνα Ωνάση, αγόρασε ένα πανέμορφο Cigarette για να το κάνει γαμήλιο δώρο στον Thierry Russell. Μετά το θάνατό της και αυτό παροπλίστηκε στον Σκορπιό.

Μήπως θα ήταν καλύτερα τα δύο αυτά σκάφη,  που κουβαλούν αναμνήσεις και ιστορία της δυναστείας Ωνάση, να συντηρηθούν και να πουληθούν, αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια;