«Φρέσκος Άνεμος» και στην Πελοπόννησο

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος έχει ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, επισκέφτηκε το Σάββατο και την Κυριακή ομίλους της Πελοποννήσου, άκουσε τα προβλήματα τους και συζήτησε για την επόμενη μέρα που θα φέρει Φρέσκο Άνεμο και στα πανιά που κρατούν ζωντανή την ελληνική ιστιοπλοΐα στην Πελοπόννησο.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου και οι συνεργάτες του, ανέλυσαν τη φιλοσοφία για την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας και κατέγραψαν τα προβλήματα κάθε ομίλου ξεχωριστά.

Κοινή διαπίστωση σε όλες σχεδόν τις συναντήσεις, ήταν η καθημερινή μάχη για την επιβίωση των ομίλων, οι οποίοι αποκομμένοι από την Αθήνα, στηρίζουν την ύπαρξη τους στους γονείς αλλά και σε ανθρώπους με πάθος για την ιστιοπλοΐα οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη ψυχή τους. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν είναι διαχρονικές αλλά η δυναμική και το πάθος τους είναι ένα ελπιδοφόρο και αποτελεί το υγιές κομμάτι της Ελληνικής ιστιοπλοΐας. Από αυτούς τους ομίλους, και με την υποστήριξη από τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας θα επιτευχθεί ο στόχος να βλέπουμε πανάκια σε κάθε γωνιά της Ελληνικής θάλασσας δημιουργώντας τους επόμενους Ολυμπιονίκες σαν τον Ηλία Χατζηπαυλή, το Νικόλα Κακλαμανάκη, τη Σοφία Μπεκατώρου, τον Παναγιώτη Μάντη, τον Παύλο Καγιαλή και άλλους σπουδαίους αθλητές. 

Οι Όμιλοι είναι τα κύτταρα της ιστιοπλοΐας.

Η συμμετοχή και η προσφορά των ομίλων είναι τα βασικά συστατικά του μέλλοντος της ιστιοπλοΐας στη χώρα μας.  Η εθνική αρχή του αθλήματος, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, οφείλει να ενθαρρύνει τη συμμετοχή και να αναγνωρίζει την προσφορά των ομίλων και όχι μόνο την ψήφο τους. Σωματείο δε σημαίνει ψήφος. 

Σωματείο σημαίνει Ομοσπονδία είτε αυτό είναι στον Πειραιά, είτε στη Θεσσαλονίκη, είτε στην Αλεξανδρούπολη, είτε στο Αιγαίο, είτε στο Ιόνιο, είτε στην Πελοπόννησο είτε και στην Κρήτη.

Η ομάδα του Φρέσκου Ανέμου, είναι μέρος των ομίλων και όπως και οι όμιλοι, θέλουν για το αγαπημένο μας άθλημα ένα αύριο βασισμένο στην εμπιστοσύνη, τη συνεργασία, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.  

Όλοι μαζί θα προχωρήσουμε με κοινό σκοπό και με σχέδιο.  

Με μία δυνατή ομάδα στη διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, με όραμα, ικανότητες και βιώσιμη στρατηγική θα οδηγήσουμε το άθλημα μπροστά.

Ο Φρέσκος Άνεμος ξεκίνησε να φυσάει και στην Πελοπόννησο και θα συνεχίσει σε όλη την Ελλάδα.

#Mazi #FreskosAnemos