Φορέστε σωσίβιο, για να μην επωμιστούν οι γύρω την επιλογή σας.

Επιλέξτε να φορέσετε σωσίβιο, για να μην επωμιστούν οι γύρω την επιλογή σας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά που προέρχονται από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, η Ελλάδα είναι πρώτη σε πνιγμούς στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως. H Εθνική στατιστική μελέτη που εξέδωσε η Στατιστική Υπηρεσία αναφέρει, ότι την τελευταία εικοσαετία πέθαναν από πνιγμό περισσότεροι από 5.704 άνθρωποι.

Βάσει αυτών των στοιχείων επιβεβαιώνεται ότι κάθε χρόνο κατά μέσο όρο 35 παιδιά και έφηβοι καθώς και 270 ενήλικες πεθαίνουν από πνιγμό στη χώρα μας. Το 80% των ατυχημάτων αφορά άρρενες.

Πώς μπορούν να μειωθούν αυτά τα στατιστικά;
Η χώρα μας είναι προσανατολισμένη στον τουρισμό και με πλούσια ναυτική ιστορία. Έχει 16.000 χλμ. ακτογραμμής, εκ των οποίων 3.000 χλμ. είναι παραλίες, υπέροχες παραλίες. Κάθε καλοκαίρι έχουμε λογής ονειρώδεις θάλασσες για να επιλέξουμε που θα απολαύσουμε το μπάνιο μας, να οργανώσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές με καλή παρέα και να νιώσουμε «πλωτή ξεκούραση» κάτω από τον ζεστό μας ήλιο, σε νερά κρυστάλλινα, πλέοντας από νησί σε νησί.

H θάλασσα έχει μια μαγεία και προσφέρει μια αίσθηση ελευθερίας και γαλήνης που μόνο όσοι ταξιδεύουν με σκάφη μπορούν να την αισθανθούν. Επίσης, όσοι ταξιδεύουν με σκάφη μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η θάλασσα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη και να προκαλέσει φρικτό θάνατο.

Στην περίπτωση πνιγμού σε θαλασσινό νερό, που είναι υπέρτονο διάλυμα με 3% χλωριούχο νάτριο, όταν το νερό μπει στις πνευμονικές κυψελίδες, «τραβάει» το νερό από τα τριχοειδή και τα κύτταρα, οπότε επέρχεται αιμοσυμπύκνωση, ελάττωση του όγκου αίματος, οξύ πνευμονικό οίδημα, υποξία και θάνατος. Η εισπνοή αλμυρού νερού, προκαλεί έντονο ερεθισμό στο λάρυγγα και προκαλεί λαρυγγόσπασμο με σκοπό την είσοδο περαιτέρω νερού στους πνεύμονες, αλλά ταυτόχρονα αποκόπτεται και η παροχή αέρος. Έτσι προκαλείται υποξία, ανοξία, απώλεια συνείδησης, λύση του λαρυγγόσπασμου, και ελεύθερη πλέον είσοδος νερού στους πνεύμονες, βύθιση του σώματος και θάνατος.

Ποιά είναι τα τρία στάδια του πνιγμού;
1) Το θύμα βυθίζεται κρατώντας την αναπνοή του, ξαναγυρίζει στην επιφάνεια κάνοντας άτακτες και απεγνωσμένες κινήσεις και έπειτα βυθίζεται ξανά.
2) Το θύμα με μια εισπνοή μέσα στο νερό, εισροφά μια μικρή ποσότητα νερού η οποία προκαλεί λαρυγγόσπασμο χάνοντας έτσι τις αισθήσεις του.
3) Ως αποτέλεσμα της απώλειας αισθήσεων, επέρχεται λύση του λαρυγγόσπασμου, οι πνεύμονες γεμίζουν ενεργητικά με νερό, το σώμα γίνεται πιο βαρύ και τελικά βυθίζεται συνήθως νεκρό.

Σε αρκετά θύματα παρ’ ολίγον πνιγμού έχει καταγραφεί ανάπτυξη σοβαρής νοσηρότητας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη της υγείας ή και στο θάνατο. Σε παιδιά ηλικίας ενός μηνός έως 14 ετών νοσηρότητα συμβαίνει στο 12-27% όσων επιβιώνουν. Στα παιδιά το 35% των επεισοδίων βύθισης σε νερό είναι θανατηφόρα, το 33% οδηγεί σε ενός βαθμού νευρολογική έκπτωση και το 11% σε σοβαρά νευρολογικά επακόλουθα. Τα ατυχήματα από βύθιση σε νερό, με όλες τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρουν στην υγεία και ακόμη και στην ίδια τη ζωή των θυμάτων, αφορούν όλους μας, μιας και είμαστε μια χώρα άμεσα συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο. Επομένως, η χρήση ενός σωσίβιου μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Τα Marina Stores σε συνεργασία με την εταιρία ΛΑΛΙΖΑΣ, πρωτοπόρα στα θέματα ασφαλείας στο σκάφος και με ιδιαίτερα ανεπτυγμένη την αίσθηση ευθύνης για τον κόσμο της θάλασσας, φροντίζει για άλλη μια φορά να υποστηρίξει τον εξοπλισμό του σκάφους σας με τα τελευταίας τεχνολογίας σωσίβια διασφαλίζοντας την ασφάλεια σας.

Επιλέξτε να φορέσετε σωσίβιο, για να μην επωμιστούν οι γύρω την επιλογή σας.

Για την εταιρεία μας, τίποτα δεν είναι περισσότερο σημαντικό γι’ αυτό σας προσκαλούμε να έρθετε σε εμάς με τα παλιά σας σωσίβια ανταλλάσσοντας τα με καινούργια με έκπτωση 35%!

Μη διστάζετε! Αφήστε εμάς να ανησυχούμε για την ασφάλεια σας, εσείς επισκεφτείτε ένα κατάστημα Marina Stores, ανταλλάξτε ΟΛΑ τα παλιά σας σωσίβια με εντελώς καινούργια και έπειτα απλώς επιλέξτε την παρέα και την θάλασσα που θα «οργώσετε» τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν.

Θυμηθείτε! Σε κάθε ταξίδι πρέπει να φοράμε το σωσίβιο μας. Μην το αμελείτε! Όσο και αν αισθάνεστε σίγουροι για την ασφάλεια που προσφέρετε «επιλέξτε να φορέσετε σωσίβιο για να μην επωμιστούν οι γύρω την επιλογή σας»