Τρίτη Αποστολή «Σταγόνα Αγάπης στο Αιγαίο» από τον Σύλλογο “ΝΑΥΤΙΛΟΣ”

Η Φυσιολατρική Λέσχη Φίλων Φουσκωτού Σκάφους «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», διοργάνωσε την Κυριακή 06 Ιουλίου, ταξίδι με φουσκωτά σκάφη στην Τζιά για τους μικρούς φίλους των παιδικών χωριών SOS της Βάρης. Η Δράση αυτή, έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μετά από αυτές του 2012 και του 2013 στον Πόρο και στην Μακρόνησσο αντίστοιχα.

naytilos1

Τελικά, τριάντα έξι (36) παιδιά και οι συνοδοί τους από τα Παιδικά Χωριά SOS συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στο όρμο της Παλαιάς Φωκαίας στην Ανάβυσσο και επιβιβάστηκαν στα 12 φουσκωτά σκάφη της Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών «ΝΑΥΤΙΛΟΣ», για την εκδρομή.

naytilos2

Μαζί ήταν και δεκαπέντε (15) Μέλη του συλλόγου «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» με τις οικογένειες τους καθώς και τέσσερεις φίλοι που συμμετείχαν εθελοντικά. Συνολικά, μία παρέα από ογδόντα ένα (81) άτομα ξεκινήσαμε για το ετήσιο ταξίδι μας με τα παιδιά, αφήνοντας το κόλπο της Αναβύσσου στις 10:45 π.μ. με προορισμό τον Βρόσκοπο στην Τζιά.

naytilos4

Τα φουσκωτά ταξίδεψαν σε σχηματισμό, με ταχύτητες από 22 έως 28 knots. Ο καιρός ήταν αρκετά καλός και η κατάσταση της θάλασσας ελαφρώς κυματώδης. Φτάσαμε στον Βρόσκοπο περίπου στις 11:30. Αφού ασφαλίσαμε τα σκάφη, άρχισε η αποβίβαση. Οι εθελοντές του συλλόγου «ΝΑΥΤΙΛΟΣ»  ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα απαραίτητα για το μπάρμπεκιου, ενώ τα παιδιά διασκέδασαν το μπάνιο τους κάνοντας βουτιές από τα φουσκωτά στα καθαρά νερά της παραλίας, έπαιξαν ρακέτες και έκαναν ηλιοθεραπεία. Αργότερα όλοι δοκίμασαν τα εξαιρετικά αποτελέσματα της ομάδας που ανέλαβε το ψήσιμο, ενώ οι γυναίκες του συλλόγου «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» ετοίμασαν τις σαλάτες και τραπέζι.

naytilos3

Η μεγάλη παρέα ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας πριν την αναχώρηση, μαζεύοντας πλαστικά και κάθε λογής σκουπίδια που ξέχασαν οι προηγούμενοι επισκέπτες ή ξέβρασε η θάλασσα αφήνοντας την καθαρότερη από ότι την βρήκαμε.
Η θαλασσινή εξόρμηση τελείωσε αργά το απόγευμα, χαρίζοντας στους συμμετέχοντες ξέγνοιαστες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Η επιστροφή μας στην Ανάβυσσο είχε προγραμματιστεί για τις 18:30 μ.μ. και η αποβίβαση των παιδιών από τα φουσκωτά είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις  19:00 μ.μ.

H εταιρεία Intertech S.A.-Panasonic, πρόσφερε τρεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές panasonic, οι οποίες κληρώθηκαν κατά την διάρκεια της εκδρομής, σε τρία από τα παιδιά των Χωριών SOS.