Στο ρυθμό του Παγκόσμιου θα ζει επί 10 μέρες το Μικρολίμανο, η κοιτίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.

Στο ρυθμό του Παγκόσμιου θα ζει επί 10 μέρες το Μικρολίμανο, η κοιτίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοΐας.

Με ρεκόρ συμμετοχών ξεκινάει την Δευτέρα 20 Ιουνίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης (ORCI) που διοργανώνει ο ΠΟΙΑΘ με χορηγούς την Amita Motion και την WIND.

Τα 55 σκάφη με 600 Έλληνες και ξένους ιστιοπλόους από 9 χώρες, θα αγωνιστούν επί μια εβδομάδα στα νερά του Σαρωνικού, αφού οι άριστες διεθνείς διοργανώσεις τον τελευταίων ετών του ΠΟΙΑΘ έχουν κάνει πλέον γνωστό στους διεθνείς ιστιοπλοϊκούς κύκλους ότι οι αγώνες στην Ελλάδα είναι πάντα η αποθέωση της ιστιοπλοΐας αλλά και της φιλοξενίας.


Παράλληλα, τα καλύτερα ελληνικά σκάφη και πληρώματα είναι έτοιμα να βρεθούν στην γραμμή εκκίνησης του Παγκοσμίου, διεκδικώντας ισάξια με τους ξένους ιστιοπλόους το τρόπαιο του νικητή.

Το πρόγραμμα του Παγκοσμίου περιλαμβάνει 9 ιστιοδρομίες Όρτσα – πρίμα και δύο ιστιοδρομίες ανοικτής θαλάσσης με απόσταση περίπου 150 ναυτικά μίλια.


Σημαντικός αριθμός εθελοντών θα πλαισιώνουν το μόνιμο επιτελείο του Π.Ο.Ι.Α.Θ. μεριμνώντας για την άρτια οργάνωση.

Δηλώσεις κ. Ι. Μαραγκουδάκη (Πρόεδρου Π.Ο.Ι.Α.Θ.)
« Πρωτοφανής η συμμετοχή σκαφών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θαλάσσης. Ευελπιστούμε ότι οι 350 ξένοι ιστιοπλόοι, θα γίνουν οι πρεσβευτές για την ανάδειξη και διεθνή προβολή της Ελλάδος ως κέντρο ναυταθλητισμού και θαλάσσιου τουρισμού.»

Ζωντανή μετάδοση, αποτελέσματα και φωτογραφίες στο http://orcworld2008. horc.gr