Σεμινάριο “Ψαρευτικό αρχείο + Επιτυχημένες εξορμήσεις” από τον Σύλλογο “Γλαύκος”

Ύστερα από το πολύ επιτυχημένο σεμινάριο που διοργάνωσε ο σύλλογος υποβρυχίου κυνηγίου “Γλαύκος” σειρά έχει ένα ακόμη πρωτότυπο σεμινάριο – αυτή τη φορά τριήμερο – που αναμένεται να έχει παρόμοια επιτυχία.

Την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου στις 20:00 στα γραφεία του Γλαύκου (Αγκύλης 78, Νέος Κόσμος) θα γίνει το πρώτο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου με θέμα “Ψαρευτικό αρχείο + Επιτυχημένες εξορμήσεις” .

Ομιλητής θα είναι ο Κώστας Μαδούρος ο οποίος ασχολείται σχολαστικά με το συγκεκριμένο θέμα για πάνω από μια 10ετία.

glaukos-sem1

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν στην πράξη για την αξία του ψαρευτικού αρχείου, τον αναλυτικό τρόπο με τον οποίο φτιάχνεται, αλλά και το πως μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει. Επίσης θα γίνει παρουσίαση και ανάλυση μιας εξόρμησης η οποία στηριζόμενη αποκλειστικά στις σημειώσεις του αρχείου έφερε θετικά αποτελέσματα σε ¨φτωχό¨ και συχνά επισκέψιμο τόπο.
Το παρόν θέμα απευθύνεται σε όλους τους ψαροκυνηγούς ανεξαρτήτως επιπέδου και είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει σημαντικό οδηγό για μελλοντικές επιτυχημένες εξορμήσεις.

Όσοι παρακολουθήσουν το σεμινάριο πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα στυλό και ένα σημειωματάριο. Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί σε όλους ένα αντίγραφο από το συγκεκριμένο ψαρευτικό αρχείο που θα παρουσιαστεί.

Για την πλήρη κατανόηση του τρόπου συμπλήρωσης του αρχείου, καθώς και των πληροφοριών που θα πρέπει κανείς να συγκρατεί κατά τη διάρκεια μιας εξόρμησης, αποφασίστηκε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνουν αυτά αντιληπτά είναι η εφαρμογή τους στην πράξη.

Έτσι λοιπόν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο 2ο λιμανάκι Βουλιαγμένης θα γίνει το πρακτικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο θα είναι μια αναπαράσταση μιας ψαρευτικής εξόρμησης. Οι συμμετέχοντες θα πραγματοποιούν βουτιές σε συγκεκριμένα σημεία που θα τους υποδεικνύονται δίνοντας έμφαση στη συγκέντρωση πληροφοριών όπως η μορφολογία του βυθού, η παρουσία ψαριών, οι ενδεδειγμένες τεχνικές, κλπ.

Για τους σκοπούς του σεμιναρίου θα υπάρξει υποβρύχια βιντεοσκόπηση.

Η συνάντηση θα γίνει πρωινή ώρα που θα αποφασιστεί εντός του συλλόγου την Τετάρτη. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο οι συμμετέχοντες θα μοιρασθούν σε 2 ομάδες με διαφορά ώρας η μια ομάδα από την άλλη.

Στο τρίτο μέρος του σεμιναρίου που θα γίνει τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στα γραφεία του συλλόγου οι παρευρισκόμενοι θα φέρουν μαζί τους το αντίγραφο του ψαρευτικού αρχείου συμπληρωμένο με τις πληροφορίες που συνέλεξαν στο πρακτικό μέρος. Παράλληλα με την προβολή βίντεο θα γίνεται και η υπόδειξη της σωστής καταγραφής των σημειώσεων
και στο τέλος θα γίνει προσπάθεια αποκωδικοποίησής τους.

Η παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι δωρεάν για τα οικονομικώς εντάξει μέλη του συλλόγου, ενώ για τα μη μέλη είναι 20 € . Η καταβολή του παραβόλου γίνεται 10’ πριν την έναρξη του σεμιναρίου. Ακόμη, όποιος θέλει μπορεί να γίνει μέλος του συλλόγου και να παρακολουθεί δωρεάν όλα τα σεμινάρια που γίνονται!

Επίσης πριν την εκκίνηση θα μπορέσετε να προμηθευτείτε μπλούζες και φούτερ σε διάφορα χρώματα από τη μπουτίκ του συλλόγου και αυτοκόλλητα για τα όπλα και τα πέδιλά σας.

Η δήλωση συμμετοχής για το σεμινάριο είναι υποχρεωτική λόγω περιορισμού στις διαθέσιμες θέσεις και γίνεται είτε ηλεκτρονικά στο [email protected] αφήνοντας ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, είτε τηλεφωνικά (ή με sms) στο 6972 789 518.