Σεμινάριο τεχνικής ελεύθερης κατάδυσης από το Γλαύκο

Ο σύλλογος Γλαύκος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές ελεύθερης κατάδυσης του Freediving school freedivingschool διοργάνωσε διήμερο σεμινάριο θεωρητικό και πρακτικό με θέμα την σωστή τεχνική στην ελεύθερη κατάδυση.

Το πρώτο μέρος που ήταν θεωρία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 22 Μαρτίου στα γραφεία του συλλόγου οι εκπαιδευτές ανέλυσαν την σωστή τεχνική σε όλες τις φάσεις μιας κατάδυσης, επισήμαναν τα πιο συνηθισμένα λάθη και έλυσαν όλες τις απορίες που είχαν οι συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εφαρμογή της σωστής τεχνικής με την χρήση του ψαροτούφεκου και στη σωστή πεδιλιά η οποία είναι διαφορετική και ανάλογη με τα μέτρα και τη φάση της κατάδυσης.

Την Κυριακή 28 Μαρτίου στη θάλασσα και συγκεκριμένα στον κόλπο του Δασκαλειού, ολοκληρώθηκε το σεμινάριο με το πρακτικό μέρος όπου έγινε εξάσκηση πάνω σε όσα είχαν διδαχθεί.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων (36 άτομα) οι εκπαιδευτές τους είχαν χωρίσει σε δύο μεγάλα γρουπ των 18 περίπου ατόμων τα οποία έπεσαν στο νερό διαδοχικά. Το πρώτο γρουπ έπεσε στις 9:00 πμ και το δεύτερο στις 11:30 πμ, ενώ είχαν χωριστεί σε μικρότερες ομάδες των 4-5 ατόμων ίδιου περίπου επιπέδου μεταξύ τους που η καθεμία είχε και από έναν εκπαιδευτή. Επίσης το βάθος που η κάθε ομάδα πραγματοποιούσε τις εκπαιδευτικές βουτιές ήταν ανάλογο του επιπέδου και των δυνατοτήτων τους, για να μπορούν όλοι να συμμετάσχουν με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Μια από τις πιο όμορφες ομαδικές εκπαιδευτικές βουτιές ολοκληρώθηκε με επιτυχία, με τους εκπαιδευόμενους να δηλώνουν ευχαριστημένοι από τις γνώσεις που πήραν, ενώ οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα ξαναγίνουν ανάλογες εκδηλώσεις στη θάλασσα από τον σύλλογο.

Το Δ.Σ. του Γλαύκου ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο και κυρίως τους εκπαιδευτές του FREEDIVING SCHOOL, Παναγιώτη Λιανό, Γιάννη Γιαννόπουλο, Γιώργο Γεωργά και Νίκο Ευθυμίου για τις πολύτιμες γνώσεις που μετέδωσαν σε όλους σε στεριά και θάλασσα.