Σεμινάριο με θέμα «Το υποβρύχιο video» με το Σπύρο Μαρίνη

Η μεταφορά  στην οθόνη των μοναδικών και μαγικών εικόνων που βλέπει ο δύτης ή ο ψαροκυνηγός στο βυθό, δίνει μια άλλη διάσταση σε όλες τις υποβρύχιες δραστηριότητες και τις κάνει ακόμα πιο συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας στην υποβρύχια βιντεοσκόπηση τα τελευταία χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα την παραγωγή πολλών και αξιόλογων επαγγελματικών ταινιών και ντοκιμαντέρ, που βοήθησαν πολύ στη διάδοση και άνθιση της ελεύθερης και αυτόνομης κατάδυσης και του ψαροτούφεκου.

Ταυτόχρονα δόθηκε η δυνατότητα της εύκολης και σχετικά οικονομικής δυνατότητας σε κάθε ερασιτέχνη να ασχοληθεί με αυτό το όμορφο χόμπυ.

Αυτό το εξειδικευμένο αντικείμενο λοιπόν επέλεξε για ένα ακόμα διήμερο σεμινάριο ο σύλλογος  Γλαύκος, το οποίο είχε και αυτό θεωρητικό αλλά και πρακτικό μέρος.

Εισηγητής ήταν ο Σπύρος Μαρίνης, από τους καλούς γνώστες της υποβρύχιας λήψης και δημιουργός πολλών και πολύ επιτυχημένων ταινιών για το υποβρύχιο κυνήγι, όπως της σειράς “Από τα μάτια του κυνηγού”.

Την Τετάρτη 25 Μαΐου το απόγευμα στο εντευκτήριο του συλλόγου πραγματοποιήθηκε το θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου και αναλύθηκαν και με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού τα εξής θέματα:

-Παρουσίαση των επιλογών ερασιτεχνικού εξοπλισμού (κάμερες, housing, φακοί, φίλτρα, βάσεις κλπ) και πατέντες.

-Συντήρηση και ασφαλή χρήση του εξοπλισμού.

-Τοποθέτηση της κάμερας στο όπλο, στο κεφάλι , στο χέρι, στο ζευγάρι και οι ιδιαιτερότητες και τα πλεονεκτήματα της κάθε τεχνικής.

-Το σωστό πλάνο, οι ρυθμίσεις, ο φωτισμός, ο ευρυγώνιος φακός και η θέση των θεμάτων στο κάδρο.

-Παρουσίαση προγραμμάτων για τον υπολογιστή για επεξεργασία και διόρθωση εικόνας, μοντάζ, υπότιτλων, μουσικής κλπ.

Επίσης πραγματοποιήθηκε και κλήρωση μεταξύ των συμμετεχόντων με δώρο μία υποβρύχια κάμερα GoPro HD προσφορά της εταιρίας Drakos Engineering (www.drakosdigital.gr).

Την Κυριακή 29 Μαΐου στο γνωστό κόλπο του Δασκαλειού έγινε και το πρακτικό κομμάτι, όπου όλοι εξασκήθηκαν στη σωστή λήψη πλάνων με διάφορους τρόπους εκτός της χρήσης με όπλο που απαγορεύεται δυστυχώς το συγκεκριμένο μήνα…

Το Δ.Σ. του συλλόγου ευχαριστεί το Σπύρο Μαρίνη που μοιράστηκε τις γνώσεις και την εμπειρία του με όλους, την εταιρία του Γ. Δράκου που προσέφερε την κάμερα που κληρώθηκε, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν.

Καλό καλοκαίρι σε όλους με όμορφες και ασφαλείς βουτιές.