ΡΕΚΟΡ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ 31Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ

119.112 επισκέπτες είδαν στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, 1.000 και πλέον σκάφη και πάνω από 10.000 ναυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, σε 279 περίπτερα.

Άνευ προηγουμένου ήταν η επιτυχία του φετινού 31ου Διεθνούς Ναυτικού Σαλονιού, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η έκθεση, την οποία εγκαινίασε η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009 και διήρκησε συνολικά 9 ημέρες, προσέλκυσε 119.112 επισκέπτες, εκ των οποίων οι 6.879 ήταν εμπορικοί, οι οποίοι έσπευσαν να θαυμάσουν 1.000 και πλέον εντυπωσιακά σκάφη και 10.000 ναυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, από 279 εκθέτες. Να σημειώσουμε μάλιστα ότι η κα Κατσέλη, κατά την περιήγησή της στην έκθεση, εντυπωσιάστηκε από την μεγάλη προσέλευση και το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και την προσεγμένη παρουσία των εκθετών.

Η κα Κατσέλη επισήμανε χαρακτηριστικά στο χαιρετισμό της ότι “Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν εθνικό κεφάλαιο για τη νέα κυβέρνηση. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε στα λιμάνια μας, ακόμη και εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ είναι σημαντικό η Ελλάδα να εξάγει τα σκάφη της”.

Το 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, έχει καθιερωθεί πλέον ως η κυρίαρχη εκθεσιακή διοργάνωση στο χώρο της θαλάσσιας αναψυχής και του τουρισμού και απευθύνεται σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το boating, το yachting, το ψάρεμα και τα θαλάσσια σπορ. Το νέο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO που στέγασε φέτος για πρώτη φορά την έκθεση μέσα από υπερσύγχρονες υποδομές, 50.000 τ.μ. μοντέρνου εκθεσιακού χώρου, ικανοποίησε απόλυτα, τόσο τους επισκέπτες όσο και τους εκθέτες. Η ευκολία πρόσβασης αλλά και η άνεση που προσφέρει το METROPOLITAN EXPO, κατέστησαν την έκθεση ακόμη πιο αξιόλογη και εφάμιλλη με διοργανώσεις του εξωτερικού, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν αρκετοί από τους επισκέπτες.

Την ικανοποίηση τους τόσο για την διοργάνωση, αλλά και για την άνευ προηγουμένου προσέλευση του κοινού εξέφρασαν τόσο ο πρόεδρος κ. Νικήτας Αγγελάκης όσο και ο γενικός γραμματέας κ. Αλέξανδρος Ζέης του ΣΕΚΑΠΛΑΣ- ΠΕΕΥ, ενώ οι εκθέτες δήλωσαν αισιοδοξία για τον κλάδο, ακόμη και εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που βιώνουμε.

Το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων EXPO ONE με τη συνεργασία του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Πλαστικών Σκαφών Παρελκομένων Εξαρτημάτων Εμπόρων & Υπηρεσιών (ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των διεθνών οργανισμών: International Federation of Boat Show Organizers (IFBSO) και International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA). Χορηγοί επικοινωνίας στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών, ήταν ο ραδιοφωνικός σταθμός SENTRA FM 103.3 και το περιοδικό Paper.