Πωλείται ο Πάτροκλος;

Τα τελευταία χρόνια όλοι έχουμε διαβάσει τα δημοσιεύματα των εφημερίδων ότι πολλά μικρά ελληνικά νησιά πωλούνται σε ξένους επενδυτές. Μία αγγελία σε ιστοσελίδα για την πώληση του Πάτροκλου έφερε ξανά στην επιφάνεια το θέμα της πώλησης ελληνικών ιδιωτικών  νησιών.

Το 2008 η γνωστή  σε όλους Donatella Versace εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για την αγορά του Πάτροκλου. Το νησάκι που βρίσκεται κοντά στο Σούνιο. Βέβαια το σχέδιο αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Επίσης μία μεγάλη ισραηλινή εταιρία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο νησάκι και επιχειρηματίες από το Ντουμπάι.

Η θέση του Πάτροκλου, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο και στο λιμάνι του Λαυρίου κάνει την αγορά του πολύ ενδιαφέρουσα. Στα σχέδια των επενδυτών είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο, θεματικό πάρκο, γήπεδα γκολφ, spa, που ασφαλώς θα προσέφεραν εργασία σε πολλά άτομα και θα φιλοξενούσαν μερικές χιλιάδες επισκέπτες.

Εκτός όμως από την γραφειοκρατία ένα άλλο μεγάλο εμπόδιο είναι το ότι ο Πάτροκλος έχει χαρακτηρισθεί ως αρχαιολογική περιοχή. Στο νησί σώζονται τα ερείπια ενός κτίσματος 40 τ.μ. που πιστεύεται ότι χρονολογείται από την εποχή που ο ναύαρχος Πάτροκλος αγκυροβόλησε εκεί.

Εκτός όμως από τον Πάτροκλο, πολλά μικρά ελληνικά νησάκια είναι προς πώληση. Μία μεγάλη  καναδέζικη εταιρία διαφημίζει τα νησάκια αυτά, βεβαιώνοντας τους μελλοντικούς αγοραστές για μία πολύ καλή και συμφέρουσα επένδυση.