Συντήρηση σκάφους το χειμώνα

Όπως προσέχουμε και καθαρίζουμε το σπίτι μας,  ιδιαίτερα σε κάθε αλλαγή εποχής, είναι εξίσου σημαντικό να συντηρούμε και να κρατάμε το σκάφος μας πάντα καθαρό. Τώρα είναι ο καιρός, μετά τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις να περιποιηθούμε το σκάφος μας και να το ετοιμάσουμε για το χειμώνα όσο μπορούμε καλύτερα.

Από το δίκτυο καταστημάτων Eval, έχουμε πραγματικά πολύ καλές και πρακτικές προτάσεις  προϊόντων, που μας επιτρέπουν να διατηρούμε το σκάφος πάντα σε άριστη κατάσταση.

Όπως όλοι γνωρίζουμε είναι απαραίτητο να προφυλάξουμε το σκάφος μας από την υγρασία. Ένα οικονομικό και εύχρηστο συλλέκτη υγρασίας μας προτείνει η Eval, αποτελεσματικό για χώρους μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα.

Το προστατευτικό σπρέι Olio Nautico, είναι ένα φυσικό λιπαντικό που προστατεύει και λιπαίνει ηλεκτρικές επαφές, μπίντες, καλωδιώσεις, καπόνια, όλα τα είδη ηλεκτρικών οργάνων, φινιστρίνια, αρμούς, κλειδαριές, καλάμια ψαρέματος, και επενδύσεις.

Χρησιμοποιείται οπουδήποτε απαιτείται μακροχρόνια προστασία και λίπανση. παρέχοντας προστασία από το αλάτι και τις βλαβερές και διαβρωτικές ιδιότητές του και κατά την περίοδο του ξεχειμωνιάσματος.

Επίσης το σπρέι συντήρησης είναι απαραίτητο γιατί  προστατεύει όλα τα μεταλλικά μέρη του σκάφους αποτρέποντας τη σκουριά. Επίσης προστατεύει τους κυλίνδρους της μηχανής και όλα τα ηλεκτρικά του σκάφους, καλώδια, ηλεκτρικοί πίνακες κ.λπ.

Εκτός από την καλή συντήρηση και τον καθαρισμό του σκάφους μας, για να περάσει ένα καλό χειμώνα και να είναι έτοιμο την άνοιξη, είναι απαραίτητο να είναι καλά καλυμμένο.

Τα καλύμματα της Eval, κατασκευάζονται από ύφασμα polyester 300D με επικάλυψη ΡΑ, είναι ανθεκτικά στον ήλιο και στην βροχή και οι ενισχυμένες ραφές τους επιτρέπουν μεγάλη διάρκεια και αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Εφαρμόζουν ιδανικά, με ενισχυμένους ιμάντες και κορδόνι,  σε συμβατικά φουσκωτά σκάφη, μηχανοκίνητα και σκάφη ψαρέματος με ή χωρίς κονσόλα και ρέλια, ενώ βεβαίως υπάρχουν σε διαφορετικά μεγέθη ανάλογα με τις διαστάσεις του σκάφους.

Η συντήρηση και η επισκευή του σκάφους κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα εξασφαλίσει την καλή κατάστασή του και η μεταπολιτική αξία του θα παραμείνει υψηλή.