“Πολύαιγος : Ο Παράδεισος των Κυκλάδων”.

Το καλοκαίρι του 2008 χαρήκαμε τις διακοπές μας σε 9 νησιά. Τη Σέριφο, την Σίφνο, την Κίμωλο , την Πολυαίγο, τη Μήλο, τη Φολέγανδρο , τη Σίκινο , την Iο και την Αντίπαρο.

Όλα είναι υπέροχα και κάποια απ΄ αυτά θεωρούνται μοναδικά στον κόσμο.
Αν από κάθε ταξίδι ξεχωρίζει κανείς, ανάμεσα σε πολλές θαυμάσιες αναμνήσεις μία μοναδική στιγμή, αυτή για μένα θα ήταν η στιγμή που βούτηξα στα απίστευτα νερά της Πολυαίγου. Άφησα το σκάφος στα ανοιχτά, έσβησα τις Verado και κάθισα να ακούσω. Το μόνο που άκουγες ήταν τα τζιτζίκια. Ήρεμος και γαλήνιος ήχος. Ένας σκέτος παράδεισος.



Πώς να περιγράψει κανείς τα χρώματα στα πετρώματα τον βυθό τα διάφανα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε;



Η ομορφιά της Πολυαίγου δεν περιγράφεται. Επισκεφτείτε την οπωσδήποτε. Δείτε τον φάρο της που κτίστηκε το 1898, 138 μέτρα πάνω από τη θάλασσα , δίπλα στην παραλία Αμουρα.



Ο Φάρος έχει ύψος 9 μέτρα και η φωτοβολία του φτάνει στα 22 μίλια. Ο Φαροφύλακας Αντώνης Βεντούρης μένει στο Φάρο για μια βδομάδα κάθε μήνα. Αν σας αρέσει η πεζοπορία, υπάρχει ένα μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι φαροφύλακες όταν είχε καιρό που ξεκινάει από το Φάρο, διασχίζει το νησί και οδηγεί μια πορεία 3 ωρών περίπου στο επάνω Μερσίνι.



Ρωτήστε τους ντόπιους στην Κίμωλο για πληροφορίες. Κολυμπήστε στα Γαλάζια Νερά. Απολαύστε την Πολυαίγο. Είναι από τους παραδείσους που ντρέπεσαι να μην προτείνεις αλλά παράλληλα λυπάσαι που τους μοιράζεσαι.


To Mar.Co και το Barracuda των φίλων μας, αγκυροβολημένα, όσο εμείς απολαμβάνουμε τα υπέροχα νερά

Τα μυστικά της ας μένουν μεταξύ μας …. Σύμφωνοι;