Πετρελαιοκινητήρας D5 από την Volvo Penta

Η Volvo Penta παρουσιάζει τον D5 για τη ζώνη 2 της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Τα Κέντρα Κινητήρων και οι Διανομείς της Volvo Penta προσφέρουν τώρα επίσης τον 5λιτρο τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα D5 με πλήρη έγκριση ATEX. Η μετατροπή και έγκριση γίνεται από την Pyroban, κορυφαίο πάροχο λύσεων για την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος σε επικίνδυνες περιοχές στη διεθνή αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η Pyroban συνεργάζεται με τη Volvo Penta επί αρκετά χρόνια.

Η Volvo Penta έχει παρουσία σε πλατφόρμες offshore 12 χρόνια περίπου και η εταιρία συνεργάζεται με πολλούς από τους σημαντικότερους παίκτες της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εκτός από το νέο D5, η γκάμα περιλαμβάνει τον D7 λίτρων και τον D12 12 λίτρων. Αυτές οι αποδοτικές μηχανές έχουν εγκατασταθεί σε πολλές εφαρμογές σε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, σε αντλίες αζώτου, σε αεροσυμπιεστές και σε αυλοφόρους εναλλάκτες θερμότητας. Τα μοντέλα D5, D7 και D12 είναι εγκεκριμένα για εγκατάσταση σε βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου κατηγορίας 3G (Zone 2) T3 llA πιστοποιημένα κατά ATEX (Ευρωπαϊκή Οδηγία 94/9/EC για συσκευές που προορίζονται για εγκατάσταση σε εκρήξιμες ατμόσφαιρες).

Ικανοποίηση των απαιτήσεων επικίνδυνης λειτουργίας και παγκόσμιων προδιαγραφών ρύπων

Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες της Volvo Penta συμμορφώνονται με τους τελευταίους κανονισμούς IMO tier 2 και US EPA tier 2 της εμπορικής ναυτιλίας.
Οι D5 και D7 είναι κατάλληλοι κυρίως για εφαρμογές πετρελαίου και φυσικού αερίου γιατί είναι «μηχανικοί κινητήρες» με ποικίλες δυνατότητες παροχής ισχύος (π.χ. προς γεννήτριες, αντλίες, κ.λ.π.) αλλά και άριστα χαρακτηριστικά ροπής. Αποτελούν μία οικονομική λύση με εύκολη συντήρηση για χρήστες που αναζητούν αξιόπιστους, αθόρυβους κινητήρες. Ο D5 (μέχρι 160 hp) και ο D7 (μέχρι 237 hp) είναι πολύ δημοφιλείς στο χώρο των συστημάτων ψεκασμού νερού υψηλής πίεσης.
Ο D12 είναι ειδικά σχεδιασμένος για εγκατάσταση σε επαγγελματικές εφαρμογές βαρέως τύπου, συμπεριλαμβανομένων γεννητριών. Υιοθετεί την πιο προηγμένη τεχνολογία diesel, έχει συμπαγείς διαστάσεις και απλή διαδικασία service. Ο D12 διατίθεται με ιπποδύναμη έως και 499 hp σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος μέχρι 50 °V.

Δεδομένα κινητήρων

D5
Διάταξη: εν σειρά τετρακύλινδρος
Τύπος: 4-χρονος, άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδοτούμενος με εναλλάκτη θερμότητας
Κυβισμός: 4.76 l
Καθαρό βάρος κινητήρα: 525 kg
Ισχύς στο στρόφαλο: 89-118 kW (121-160 hp) ανάλογα με την έκδοση

D7
Διάταξη: εν σειρά εξακύλινδρος
Τύπος: 4-χρονος, άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδοτούμενος με εναλλάκτη θερμότητας
Κυβισμός: 7.15 l
Καθαρό βάρος κινητήρα: 690 kg
Ισχύς στο στρόφαλο: 130-195 kW (177-265 hp) ανάλογα με την έκδοση

D12
Διάταξη: εν σειρά εξακύλινδρος
Τύπος: 4-χρονος, άμεσου ψεκασμού και υπερτροφοδοτούμενος με εναλλάκτη θερμότητας
Κυβισμός: 12.13 l
Καθαρό βάρος κινητήρα: 1400 kg
Ισχύς στο στρόφαλο: 216-367 kW (294-499 hp) ανάλογα με την έκδοση

Στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, η Volvo Penta συνεργάζεται με την Pyroban, μία ομάδα εταιριών που παρέχουν λύσεις για την ασφάλεια και προστασία του περιβάλλοντος στη διεθνή αγορά. Η Pyroban παρέχει κιτ αντιεκρηκτικής προστασίας για κινητήρες diesel που λειτουργούν σε περιοχές Ζώνης 2 στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Για περισσότερες πληροφορίες:
κα Αφροδίτη Φουσκαρή,
Τηλέφωνα επικοινωνίας 210 – 34 83 537 και 6979988160

e-mail [email protected]