Παρουσίαση του Mito 31 Cabin – Motonautica Vesuvianna

Μπορεί να χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να τελειοποιηθεί, εμάς όμως μας πήρε μόνο 2 λεπτά για να το λατρέψουμε και να γίνει το επόμενο αντικείμενο πόθου. Λόγος για το MV Mito 31 Cabin, μοντέλο της Motonautica Vesuvianna, με τον εκπληκτικό σχεδιασμό και την άψογη ποιότητα.

mito 31 side

Το κρύο τσουχτερό αλλά η διάθεση στα ύψη. Η προσμονή για την βόλτα μας με το Mito μεγάλη αφού ήταν κάτι που το περιμέναμε πολύ καιρό. Τι και αν έγινε χειμώνα, εμείς διασκεδάσαμε το κάθε λεπτό με το νέο Mito 31 Cabin. Είχαμε ακούσει πολλά αλλά περιμέναμε να το δούμε από κοντά για να καταφέρουμε να αποτυπώσουμε πλήρως την εκπληκτική αίσθηση πλεύσης που μας είχαν υποσχεθεί.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, αποζημιωθήκαμε.

Το σκάφος

Η βόλτα με το Mito 31 Cabin θα μας μείνει αξέχαστη και αν μας εμπιστευτείτε, η εμπειρία θα σας αποζημιώσει. Αν το περιεργαστείτε και περισσότερο, θα δείτε ότι η γοητεία του δεν κρύβεται μόνο στο πρωτοποριακό design αλλά και στα μυστικά του που κρύβονται καλά στο εσωτερικό.

Mito 31

Ο κατασκευαστής του, Enzo Nappo, αρχικά, έφτιαξε ένα μοντέλο που μοιάζει με το μοντέλο της Motonautica Vesuvianna Mito 31 GT, προσθέτοντας όμως μια ευρύχωρη καμπίνα. Το σκάφος είναι φτιαγμένο με τη μέθοδο infusion, όπως όλα τα μοντέλα της Motonautica. Αυτό μας δίνει στιβαρότητα, ανθεκτικότητα αλλα και μικρότερο βάρος.

Η κονσόλα

Και όπως λένε, οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Η άψογα σχεδιασμένη κονσόλα διαθέτει εύκολο έλεγχο των οργάνων που διαθέτει. Στροφές, μίλια, πυξίδα, ναυτικά ηλεκτρονικά βοηθήματα, μετρητής καδένας, έλεγχος βόθρου- τουαλέτας και έλεγχος δεξαμενής νερού έχουν μεγάλη ευκρίνεια ενώ είναι σωστά τοποθετημένα χωροταξικά.

Mito 31

 

Οι άνετες θέσεις στην κονσόλα κάνουν την οδήγηση απολαυστική ενώ το κεντρικά τοποθετημένο τιμόνι βοηθάει πρακτικά αλλά και αισθητικά.

Mito 31

Η κατανάλωση

Ας μιλήσουμε όμως για δύναμη και ταχύτητα, δύο χαρακτηριστικά που κάνουν το Mito 31 Cabin να ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα μοντέλα της Motonautica Vesuvianna και όχι μόνο. Οι δύο μηχανές Suzuki DF 300, υποστηρίζουν τις τεράστιες πλευστικές ικανότητες του Mito 31 Cabin. Με ομαλή ταχύτητα πλεύσης σε ήρεμο καιρό τους 35 κόμβους, το σκάφος «κερδίζει» σε άνεση πλεύσης αλλά και στην κατανάλωση καυσίμου αφού η μέση τιμή είναι περίπου 2,2 λίτρα ανά ναυτικό μίλι ενώ στην μέγιστη ταχύτητά του (61 κόμβοι) η κατανάλωση αυξάνεται ελάχιστα στα 3,5 λίτρα ανά ναυτικό μίλι. Το ντεπόζιτο βενζίνης 550 λίτρων δεν θα σας απογοητεύσει σε κανένα ταξίδι σας ενώ θα νιώσετε αισθητά την διαφορά κατανάλωσης- μεγέθους, αφού οι τιμές κατανάλωσης καυσίμου σε σχέση με το μέγεθος του Mito 31 Cabin είναι –το λιγότερο- λογικές.

Mito 31

Με πλάτος τα 3,27 μέτρα, μήκος τα 9,30 μέτρα και βάρος τα 1800 kg net, το Mito 31 Cabin συνδυάζει την ομαλή και άνετη πλεύση με την τοποθέτηση έξυπνων εσωτερικών χώρων που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο άνετο και ασφαλές. Το σχέδιο του ντεκ αντιγράφει το πολυεπίπεδο σχέδιο της γάστρας εκμεταλλευόμενο κάθε εκατοστό του σκάφους για αποθηκευτικούς χώρους, δεξαμενές νερού και καυσίμου καθώς και τουαλέτα με ντους.

Η καμπίνα

Mito 31 Cabin (8)

Ανακαλύπτοντας την κρυμμένη ομορφιά του Mito 31 Cabin, περνάμε στο εσωτερικό του. Η καμπίνα του Mito 31 Cabin είναι σχετικά ευρύχωρη αφού, χάρη στον μελετημένο σχεδιασμό, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα ένα ζευγάρι. Με εύκολη και άνετη πρόσβαση, η καμπίνα διαθέτει ευρύχωρο διπλό κρεβάτι, μπάνιο και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Mito 31

Με 3 ταμπούκια, 1 μεγάλο και 2 μικρά, κάτω από τις 6 θέσεις στο πίσω μέρος του σκάφους, η αποθήκευση σωσιβίων καθώς και η πρόσβαση σε αυτά γίνεται άνετα με μόνο σκοπό την δική σας ασφάλεια. Το σκάφος δεν ανήκει στην κατηγορία των τεράστιων καμπινάτων. Είναι ένα «μαχητικό σκάφος» το οποίο μπορεί να δώσει «συγκινητικές» πορείες, ακόμα και σε δυνατούς καιρούς, με πολλές ανέσεις για το είδος του. Μία από αυτές είναι η καμπίνα του η οποία, λόγω του μεγέθους της αλλά και του σχεδιασμού του σκάφους, είναι αρκετή για ένα ζευγάρι, χωρίς να σπαταλάει άδικα τον χώρο του deck.

Η πλεύση

Η μαγεία του Mito 31 Cabin όμως δεν τελειώνει εδώ. Τελικά μια ματιά ήταν λίγη για να αγαπηθεί. Χρειάστηκε μια βόλτα για να το λατρέψουμε πραγματικά. Η αίσθηση ασφάλειας που λαμβάνεις, σε συνδυασμό με την άψογη συμπεριφορά του στα μεσαία κύματα και την εκπληκτική απόδοση των μηχανών Suzuki DF 300, το Mito 31 Cabin έπλεε απαλά χωρίς κραδασμούς και χτυπήματα ενώ το αργό μεν, δυνατό δε ανεβοκατέβασμα, σου έδινε την αίσθηση πως μπορείς να ταξιδέψεις με τις ώρες μέχρι να πέσει η νύχτα και να μην βλέπεις πια στεριά.

Mito 31

Πιο συγκεκριμένα, το σκάφος μας ενέπνευσε να το δοκιμάσουμε μια μέρα χειμωνιάτικη, χωρίς ήλιο και με ένα κύμα βουβό και αρκετά ψηλό. Ξεκινήσαμε από το Θωρικό Λαυρίου. Από τη γλύστρα και μέχρι την βόρεια μύτη της Μακρονήσου, το κύμα ήταν μικρό. Δοκιμάσαμε πλεύσεις κάθε κατεύθυνσης, σε κάθε ταχύτητα. Το σκάφος δίνει την αίσθηση της στιβαρότητα και η απόσβεση του κραδασμού είναι πολύ καλή. Σε κάποιες στιγμές, με ταχύτητες μεγαλύτερες των 50 κόμβων και με κύμα στη μάσκα, μας έκανε κάποιες μικρές ταλαντώσεις οι οποίες σταματάνε με μια μικρή διόρθωση της κατεύθυνσης.

Το συναρπαστικό ξεκίνησε έξω από την Μακρόνησο. Ο βόρειος άνεμος του Ευβοϊκού έδινε ένα βουβό κύμα λίγο μεγαλύτερο από ένα μέτρο. Δοκιμάσαμε πλεύσεις και ταχύτητες. Συναρπαστική ήταν η πλεύση στα όρτσα στο WOT! Το σκάφος ήταν περισσότερο στον αέρα, το βήμα του κύματος ήταν αρκετά μεγάλο. Το σκάφος πήδαγε από κορυφή σε κορυφή. Η απόσβεση της γάστρας ήταν εξαιρετική, πολύ μικρό χτύπημα και κραδασμός σχετικά με αυτό που περιμέναμε. Σαφώς η αίσθηση αυτή δεν είναι για πολύ ώρα, ούτε ευχάριστη για κάθε επιβάτη. Μην το δοκιμάσετε με την γυναίκα και το παιδί σας μέσα. Για όσους όμως θέλουν δυνατές συγκινήσεις, το σκάφος έχει τη δυνατότητα να τις προσφέρει. Φυσικά, σε χαμηλότερες ταχύτητες, το σκάφος πλέει ήπια, με πολύ καλή προφύλαξη από τον αέρα και χαρίζει μια ξεκούραστη βόλτα, ακόμα και με τους κακούς συνήθως καιρούς που βάζει το Αιγαίο.

texnika xaraktiristika

Αφήνοντας πίσω μας το νέο Mito 31 Cabin της Motonautica Vesuvianna και το υπέροχο ταξίδι μας, οι εντυπώσεις είναι μόνο θετικές. Από το σχεδιαστικό κομμάτι μέχρι την άνεση πλεύσης, το όμορφο και έξυπνο Mito 31 Cabin ταξιδεύει πολύ καλά και το φινίρισμά του είναι άψογο ενώ το εσωτερικό του κάνει την διαφορά σε σύγκριση με παλιότερες εκδόσεις της Motonautica Vesuvianna.

Το μόνο παραπάνω που θα θέλαμε ήταν ο χρόνος που περάσαμε σε αυτό.