Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Match Race 2010

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Match Race 2010 (17-19 Δεκεμβρίου) ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Αίολος δεν έκανε το κέφι των αγωνιζόμενων την Κυριακή με την απουσία του, και η τελική κατάταξη οριστικοποιήθηκε βάσει των Round Robins της Παρασκευής και του Σαββάτου.

* Νικήτρια η ομάδα MODUS VIVENDI-3ΑΛΦΑ με κυβερνήτη τον Τάκη Μάντη και πλήρωμα τους Κώστα Καραγεωργίου, Παύλο Καγιαλή και Ανδρέα Παλερά.

* Δεύτερη η ομάδα AEGEAN ΤΕΑΜ URSA MINOR με κυβερνήτη τον Ανδρέα Καραλή και πλήρωμα τους Σπύρο Βενετσιάνο, Νίκο Σαμαρτζή και Θοδωρή Κωνσταντακόπουλο.

* Τρίτη η ομάδα ΩΚΥΑΛΟΣ – KAKITSIS με κυβερνήτη τον Θοδωρή Τσουλφά και πλήρωμα τους Γιάννη Γέωργα, Λάμπρο Τσολάκη και Αλέξη Τσολάκη.

Τη Χρυσή Εξάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά οι ομάδες ATALANTI με κυβερνήτη τον Στρατή Ανδρεάδη, η ομάδα του Θανάση Παχούμα και η ομάδα της Σοφίας Μπεκατώρου

Η Ασημένια Εξάδα συμπληρώθηκε από τις ομάδες Μηλαίου, Πασχαλίδη, Παπαγεωργίου, Strzemiecki, Οικονομοπούλου και Σωτηρίου.

Οι αγωνιζόμενοι απόλαυσαν υπέροχη ιστιοπλοΐα υψηλού επιπέδου με σκάφη τύπου Platu25, υπό την αιγίδα και την εξαιρετική φιλοξενία του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος και την υποστήριξη της εταιρείας Skordilis S.A

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον 4 ελληνικά πληρώματα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης Open Match Race, αποδεικνύοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου τύπου αγωνιστικής ιστιοπλοΐας. Εξάλλου, η κλάση Platu25
το 2010 διοργάνωσε ήδη 4 αγώνες Match Race, Grade 4 και Grade 3 και θα συνεχίσει με αμείωτο ζήλο και το 2011.

Σημαντικό παράγοντα στην επιτυχία της διοργάνωσης έπαιξε η πληθώρα των συμμετοχών (12) καθώς και η προσέλευση ομάδων από πολλά μέρη εκτός Αθηνών (Θεσσαλονίκη 2, Πάρος 1). Παράλληλα, οι διοργανωτές διαισθάνθηκαν το μέγεθος της επιτυχίας βλέποντας σπουδαίους ιστιοπλόους να αναγνωρίζουν την προσπάθεια και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για αγώνες Match Race στο μέλλον.

Κείμενο: Ανδρέας Καραλής
Φωτογραφίες: Νίκος Αλευρομύτης