Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ομάδες για τη δεύτερη και καθοριστική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κλάσης σκαφών J24, η οποία θα διεξαχθεί στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης από τις 26 μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου 2013 και διοργανώνεται από τον τοπικό όμιλο, τον ιστιοπλοϊκό όμιλο Αγίου Νικολάου.

J24 Greek Nationals Day 1-0017

Το Πρωτάθλημα αναμένεται να είναι το πιο εντυπωσιακό των τελευταίων ετών, καθώς 4 ομάδες βρίσκονται σε απόσταση μόλις 5 βαθμών στην γενική κατάταξη και θα δώσουν μεγάλη μάχη για την τελική νίκη, προσφέροντας υψηλό ανταγωνισμό και θέαμα. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διεξάγεται σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο στην Αθήνα.

J24 Greek Nationals Day 2-0001
Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, με κυβερνήτη τον Αλέξανδρο Ταγαρόπουλο, έρχεται στη Β’ φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς ποινής και είναι ένα από τα φαβορί για την τελική νίκη. Δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς οι 3 μόλις βαθμοί που χωρίζουν τον πρωτοπόρο από τον δεύτερο είναι πολύ εύθραυστη διαφορά και εύκολα μπορεί να ανατραπεί.

J24 Greek Nationals Day 2-0025
Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας συναντάμε την ομάδα έκπληξη της Α’ Φάσης, το JMANIA με κυβερνήτη τον Νίκο Σπίγγο. Η ομάδα του πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις και δίκαια βρίσκεται στη δεύτερη θέση, αλλά παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν θα καταφέρει να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που θα της δώσει την τελική νίκη. Ερώτημα που θα απαντηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Β’ Φάση του Πανελληνίου.
Μόλις 1 βαθμό πίσω από τον δεύτερο ακολουθεί το ANIMA, με κυβερνήτη τον Άγγελο Ψωμόπουλο. Η μία εκ των δύο τοπικών ομάδων, αφού ανήκει στον όμιλο του Αγίου Νικολάου, είναι μόνιμα πρωταγωνίστρια στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά μένει να δούμε εάν φέτος θα είναι η χρονιά τους για την κατάκτηση του τίτλου.
Στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς βρίσκεται η ομάδα ΕΥΝΙΚΗ, με κυβερνήτη τον Δημήτρη Αλτσιάδη. Η δεύτερη ομάδα του τοπικού ομίλου και νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τα τρία τελευταία χρόνια πρέπει να υπερβάλλει εαυτόν για να καταφέρει να ξεπεράσει τους αντιπάλους της και να κατακτήσει για μία ακόμα χρονιά τον τίτλο. Η ομάδα, βέβαια, προέρχεται από μία αξιοπρόσεκτη εμφάνιση και μία 5η θέση στο πρόσφατο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κλάσης, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στο Μονακό της Γαλλίας.
Το ενδιαφέρον στον αγώνα αναμένεται να είναι υψηλό όχι μόνο για τις ομάδες που μάχονται για την κατάκτηση του τίτλου. Ανάμεσα στις ομάδες, ξεχωρίζει η συμμετοχή για πρώτη φορά του νεοαποκτηθέντος σκάφους του ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου, DEEJAY, με κυβερνήτη τον Σταύρο Σμυρλή και πλήρωμα μαθητές της σχολής του ομίλου. Επίσης ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές δύο ομάδων από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, που αποτελούνται αποκλειστικά από φοιτητές.

J24 Greek Nationals Day 2-0003
Ο αγώνας για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ξεκινάει το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 13:00, μετά τις καθιερωμένες εγγραφές των πληρωμάτων και τους ελέγχους των σκαφών και θα συνεχιστούν την Κυριακή και τη Δευτέρα. Οι ιστιοδρομίες θα πραγματοποιηθούν στο θαλάσσιο χώρο έξω από τη μαρίνα του ΕΟΤ του Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει τους αγώνες από κοντά.
Για μια ακόμα χρονιά, η ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ είναι χορηγός μεταφοράς στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα J24, προσφέροντας στα πληρώματα και τα σκάφη 40% έκπτωση για τη μεταφορά τους προς και από την Κρήτη