Παγκόσμιο ντεμπούτο του Squadron 70 της Fairline

Παγκόσμιο ντεμπούτο του Squadron 70 της Fairline

Το κορυφαίο Βρετανικό ναυπηγείο παρουσίασε κατά την διάρκεια του Ναυτικού Σαλονιού του Λονδίνου στις αρχές Ιανουαρίου το νέο μοντέλο της σειράς Squadron στα 70 πόδια.

Το νέο μοντέλο αντικαθιστά το πολυβραβευμένο Squadron 68 προσφέροντας μια σειρά σχεδιαστικών καινοτομιών αλλά και επιλογών στη διαμόρφωση των εσωτερικών του χώρων, αλλά και μια επιμηκημένη ανασυρόμενη πλατφόρμα μπάνιου με υδραυλικό μηχανισμό κατά τα πρότυπα της ναυαρχίδας του ναυπηγείου Squadron 78 Custom. H ανασυρόμενη πλατφόρμα προσφέρει ευκολία στην χρήση και αποθήκευση του βοηθητικού σκάφους αλλά και πρόσβαση στη θάλασσα για τους επιβάτες του σκάφους.


Οι σχεδιαστές έχουν εξελίξει το μεγάλων διαστάσεων Fly bridge του σκάφους προκειμένου να προσφέρουν τη δυνατότητα δύο επιλογών στη διαμόρφωση του. Είτε με πλήρη εκμετάλλευση των επιφανειών του για ηλιοθεραπεία και κάθε τύπου κοινωνικών εκδηλώσεων, είτε με πρόσθετους χώρους για την αποθήκευση θαλασσίων παιχνιδιών και βοηθητικών σκαφών για όσους έχουν μια πιο sportive άποψη ζωής.

Στο ζήτημα των ενδιαιτήσεων η τυπική διάταξη των τεσσάρων καμπίνων (καμπίνα ιδιοκτήτη πλήρους πλάτους στο μέσο του σκάφους, καμπίνα VIP στην πλώρη και δύο καμπίνες επισκεπτών) συμπληρώνεται με τη δυνατότητα επιλογής του ιδιοκτήτη για τη διαμόρφωση του πρυμναίου χώρου. Σε αυτόν μπορεί να διαμορφωθεί γκαράζ για PWC και διπλή καμπίνα πληρώματος ή εναλλακτικά μπορεί να δημιουργηθεί μια ακόμη (Πέμπτη) καμπίνα επισκεπτών με ανεξάρτητη τουαλέτα. Οι κοινόχρηστοι χώροι στο επίπεδο του καταστρώματος περιλαμβάνουν μεγάλο σαλόνι και ανεξάρτητο χώρο τραπεζαρίας απέναντι από την ανοικτού τύπου (open plan) κουζίνα.

Το Squadron 70 εφοδιάζεται με δύο κινητήρες Caterpillar C-32 των 1572 ίππων οι οποίοι του προσφέρουν ταχύτητα που ξεπερνά τους 35 κόμβους.

Λίγα λόγια για την Kappa Marine

Η Kappa Marine SA ξεκίνησε τη δραστηριότητα της το 1980. Συνεργάζεται με τα κορυφαία ναυπηγεία Sea Ray (USA), Fairline (UK), Galeon (Pl), Majesty (UAE) και Royal Denship (Denmark). Η άμεση ικανοποίηση των αναγκών των πελατών της με ετοιμοπαράδοτα μοντέλα σε μεγάλη ποικιλία τύπων και μεγεθών αποτελεί την φιλοσοφία της Kappa Marine, που προσφέρει πλήρη τεχνική κάλυψη 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο καθώς και ασφαλιστική κάλυψη με τους καλύτερους όρους. Η Kappa Marine SA είναι πιστοποιημένη από το 2000 με ISO 9001 από τους Lloyd?s του Λονδίνου.