Ο Γιώργος Ανδρεάδης θριαμβευτής του 47ου Ράλλυ Αιγαίου.

Το ATALANTI XVI, με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη νίκησε στο φετινό
Ράλλυ Αιγαίου, κάνοντας μία συντηρητική 5η ιστιοδρομία.

Με την ολοκλήρωση της τελευταίας και δύσκολης ιστιοδρομίας από το Κουφονήσι, την οποία και κέρδισε το σκάφος Brave, τερματίζοντας το ξημέρωμα της Κυριακής και ώρα 04.49 στο Σούνιο, ολοκληρώθηκε και φέτος η διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με χορηγό την Amita-Motion.

Η τελευταία ιστιοδρομία του 47ου Ράλλυ Αιγαίου ξεκίνησε στις 13.30 από το πανέμορφο Κουφονήσι, όπου τα σκάφη με την βοήθεια της θετικής ενέργειας της Amita motion, πάλεψαν όλη νύχτα με την άπνοια, τις συνεχείς αλλαγές του ανέμου, από νότιο σε δυτικό και αντίστροφα, αφού το δυνατό μελτέμι των προηγούμενων ημερών ήταν πλέον ανύπαρκτο.

Σ’ένα Αιγαίο όπου επικρατούσε άπνοια το φεγγάρι ήταν ο μοναδικός οδηγός των πληρωμάτων των σκαφών που προσπαθούσαν μάταια να βρουν λίγο άνεμο ώστε να τον εκμεταλλευτούν και να πλησιάσουν προς τον τερματισμό.

Ήταν ένας συναρπαστικός και σκληρός αγώνας με εξαιρετικό συναγωνισμό. Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος που κέρδισα το 47 Ράλλυ Αιγαίου, που ήταν μία εξαιρετική διοργάνωση, δήλωσε ο Γιώργος Ανδρεάδης.

Ο οποίος το 1965 και 1966 είχε αγωνισθεί με τον πατέρα του Στρατή Ανδρέδη (σκάφος Clara Mara), το 1985 ως πλήρωμα του σκάφους Verina και τώρα ως κυβερνήτης του Atalanti XVI είναι ο νικητής του Ράλλυ έχοντας ως πλήρωμα και τον γιο του Στρατή Ανδρεάδη.



Το πλήρωμα του Atalanti XVI

Τελικά Αποτελέσματα 47ου Ράλλυ Αιγαίου:

Κατηγορία ORCI
1. Atalanti XVI Γ. Ανδρεάδης
2. Booker Amita-Motion Δ. Δεληγιάννης
3. Brave Γ. Βασιλόπουλος

Κατηγορία IRC
1. Atalanti XVI Γ. Ανδρεάδης
2. Optimum 3 Π. Λιβάς και Ν. Λάζος
3. Brave Γ. Βασιλόπουλος