Ξεκίνησε στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC 2019

Με την τελετή έναρξης και τη συγκέντρωση των κυβερνητών ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης το Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς.

Η συγκέντρωση των κυβερνητών έγινε στο εντευκτήριο του ΙΟΠ και στους ιστιοπλόους μίλησε ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου. «Σας καλωσορίζω στον Όμιλο μας και σας εύχομαι να έχετε ένα καλό πρωτάθλημα. Εμείς έχουμε δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις ώστε το Πανελλήνιο να είναι επιτυχημένο, ενώ έχουμε βάλει ικανά στελέχη με πολλές γνώσεις, στην επιτροπή αγώνα, την επιτροπή ενστάσεων και την τεχνική επιτροπή ώστε όλα να λειτουργήσουν ρολόι. Ο Όμιλος είναι ανοιχτός για όλα τα πληρώματα και κάθε μέρα μετά τις ιστιοδρομίες θα κάνουμε και μία μικρή γιορτή». Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Ακης Τσαλίκης.

Στο Πανελλήνιο Ανοικτής Θαλάσσης ORC μετέχουν 22 σκάφη με περίπου 200 ιστιοπλόους, που αποτελούν την αφρόκρεμα στο χώρο της ανοιχτής θάλασσας, μεταξύ των οποίων και οι Ολυμπιονίκες του Ρίο, Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής που ήδη έχουν εξασφαλίσει και τη συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκινά την Πέμπτη με μία ιστιοδρομία ενώ η αυλαία θα πέσει την Κυριακή με την Τελετή Λήξης.

Πέμπτη 19/09/19

16:00 Ιστιοδρομίες

Παρασκευή 20/09/19

10:00 Ιστιοδρομίες

Σάββατο 21/09/19

10:00 Ιστιοδρομίες

Κυριακή 22/09/19

10:00 Ιστιοδρομίες

20:00 Τελετή λήξης, Απονομή επάθλων ,

Χορηγοί της διοργάνωσης είναι οι North Sails, Sixt rent a car, Yamaha, ABOVE

Διοργανωτής είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς, σε συνεργασία µε την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Οµοσπονδίας (ΕΙΟ), ενώ ο Δήμος Πειραιά έχει δώσει την αιγίδα του.