Νέο ρολόι-έκπληξη από την Rolex.

Ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα μοντέλα της πρόσφατης έκθεσης ρολογιού της Βασιλείας. Και η Rolex φρόντισε να μην απογοητεύσει το κοινό της…

roloi1

Με έντονα vintage διάθεση και μπόλικες καινοτομίες στο μηχανισμό του, το Oyster Perpetual Sky-Dweller έκλεψε την παράσταση στην ετήσια έκθεση ρολογιού της Βασιλείας, το μεγαλύτερο event της παγκόσμιας ωρολογοποιίας. Η Rolex, μια εταιρεία που δεν ξεφεύγει από τις παραδοσιακές της φόρμες, που την έχουν κάνει την μεγαλύτερη φίρμα υψηλής ωρολογοποιίας στον κόσμο, και που η πολιτική της είναι να ανανεώνει την εικόνα των παλιών της, κλασσικών μοντέλων και όχι να επινοεί καινούργια κάθε χρόνο, τόλμησε για πρώτη φορά να εμφανίσει ζώνη δεύτερης ώρας σε ένα ρολόι της.

roloi2

Το Sky-Dweller δείχνει μια ζώνη ώρας με τον κλασσικό τρόπο, τους δείκτες του ρολογιού, ενώ ένας περιστερφόμενος δίσκος που ξεκινάει κάτω από το λογότυπο της εταιρείας και φθάνει ως το 6, δηλώνει την δεύτερη ώρα. Ένα μικρό τριγωνάκι, κάτω ακριβώς από το Rolex δείχνει τι ώρα έχει το άλλο μέρος του πλανήτη που έχει ζητήσει να βλέπει ο χρήστης του. Η ζώνη δεύτερη ώρας ρυθμίζεται με τον πιο απλό τρόπο, από την περιστρεφόμενη στεφάνη.

roloi4

Το ρολόι κινείται από την υψηλής ποιότητας μηχανισμό calibre 9001 της Rolex και η κάσα του είναι είτε από χρυσό (λευκό, κίτρινο ή ροζ) ενώ το καντράν έρχεται σε τρεις χρωματικές επιλογές: στο χρώμα της σοκολάτας, της σαμπάνας και του ελεφαντόδοντου.

roloi3

Καθώς το ρολόι απευθύνεται, θεωρητικά, σε αυτούς που ταξιδεύουν πολύ, η Rolex επέλεξε για “πρεσβευτή” του τον ιδανικότερο όλων. Ο Ρότζερ Φέντερερ όχι μόνο βρίσκεται συνεχώς με μια βαλίτσα στο χέρι, όχι μόνο αποτελεί πρότυπο άντρα σήμερα, αλλά είναι και Ελβετός -αν δεν ξέρει αυτός να εκτιμά έναν καλό ελβετικό μηχανισμό, τότε ποιος ξέρει;

(πηγή: newsbomb)