Νεκρός ο Άγγλος ιστιοπλόος και Ολυμπιονίκης Άντριου Σίμπσον

Θρήνο στον παγκόσμιο αθλητισμό και ειδικά στον κόσμο της ιστιοπλοΐας προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 36χρονου Άγγλου «χρυσού» Ολυμπιονίκη στο Πεκίνο το 2008 και «ασημένιου» στο Λονδίνο το 2012 στην κατηγορία των Star,  Άντριου «Μπαρτ» Σίμπσον.

Ο Βρετανός ανασύρθηκε νεκρός όταν το (σουηδικό) σκάφος «Artemis Racing» στο οποίο έπλεε ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της Καλιφόρνιας, στον κόλπο του Σαν Φραντσίσκο, στη διάρκεια προπόνησης για τον αγώνα του Αμερικανικού Κυπέλλου που θα φιλοξενηθεί στα νερά της αμερικανικής πόλης τον Ιούλιο.

Το «Artemis Racing» αποτελεί μέρος των πληρωμάτων που θα συμμετάσχουν στο «Louis Vuitton Cup»,  διοργάνωση η οποία θα ξεκινήσει στις 7 Ιουλίου.  Το καταμαράν ανατράπηκε κοντά σε ένα πρώην ναυπηγείο, στο Treasure Island. Εκτός του τραγικού συμβάντος υπήρξαν επίσης αρκετοί τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε σκάφος υποστήριξης της διοργανώτριας του αγώνα, Oracle Racing.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις ο Άντριου Σίμπσον πέθανε από πνιγμό, αφού παγιδεύτηκε για 10-15 λεπτά κάτω από το μήκους 22 και πλάτους 15 μέτρων σκάφος. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθός του, είναι να σαν πέφτει κάποιος από ένα κτίριο 4 ορόφων!

Όπως αναφέρθηκε από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σαν Φρανσίσκο, Μίντι Τάλματζ, ο Σίμπσον μεταφέρθηκε στην ακτή όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης (καρδιακό μασάζ), για να διαπιστωθεί όμως ο θάνατός του ύστερα από λίγο.

Σχεδόν αμέσως το επίσημο σάιτ του «Artemis» και ο επικεφαλής της κοινοπραξίας, Πολ Καγιάρντ, εξέφρασαν τη συντριβή τους και εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους:  «Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ. Το σκάφος καταστράφηκε αλλά δεν είναι αυτή η πρώτη σκέψη μας, γιατί τώρα είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στην ανθρώπινη πλευρά. Εγώ και όλο το πλήρωμα είμαστε συντετριμμένοι και συμπαραστεκόμαστε στη σύζυγο και τα παιδιά του Σίμπσον, προς τους οποίους απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

πηγή: naftemporiki.gr