Ναυτικό Σαλόνι 2014

Θετικά μηνύματα και επανεκκίνηση της αγοράς

ortsa naytiko_saloni_panoramiki

Με ικανοποίηση και πολλά χαμόγελα από εκθέτες και επισκέπτες έκλεισε το Ναυτικό Σαλόνι που διοργάνωσε η ΡΟΤΑ υπο την αιγίδα του ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ.
Το Ναυτικό σαλόνι άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη 15/10 στις 16:30 για τους επισκέπτες που λαχταρούσαν, μετά από 3 χρόνια, να δουν νέα μοντέλα σκαφών, νέες και παλιές υπηρεσίες, ναυτιλιακά και άλλα είδη σχετικά με το σκάφος αναψυχής.
Ο εξαιρετικός καιρός βοήθησε στο όμορφο κλίμα που δημιουργήθηκε για τους λάτρεις των σκαφών αναψυχής οι οποίοι, παρά την κρίση και τα προβλήματα, ήρθαν να παρακολουθήσουν σχετικά με το χόμπυ τους και να ταξιδέψουν νοητικά σε θαλάσσιους προορισμούς, χρώματα, μαγική φύση.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την ημέρα έναρξης από τον υπουργό Ναυτιλίας κ Βαρβιτσιότη, παρουσία στελεχών από το πολιτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Η διοργάνωση

naytiko_saloni_1  naytiko_saloni_3

Ο νέος εκθεσιακός χώρος που επέλεξε η ΡΟΤΑ, το χαμηλότερο κόστος, το χαμηλό εισιτήριο, η πολύ καλή διοργάνωση καθώς και η απουσία του «πάρτι» του σκάφους αναψυχής για τρία χρόνια, ήταν οι παράγοντες που συντέλεσαν στην επιτυχία της φετινής έκθεσης. Δεδομένων των κακών οικονομικών συνθηκών των τελευταίων ετών και μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δέχτηκε ο κλάδος, το ναυτικό σαλόνι ήταν ένας προπομπός που σηματοδοτεί καλύτερες μέρες.

Οι σημαντικότερες επιχειρήσεις στο χώρο του σκάφους ήθελαν να δηλώσουν την παρουσία τους και να βρεθούν ξανά με τους λάτρεις του σκάφους, να συζητήσουν και να επιδείξουν τα νέα τους προϊόντα.

 

Ζώης Ευσταθίου

eystathiou eystathiou_hyundai

Με παρουσία από το 1946, η εταιρία Ζώης Ευσταθίου ασχολείται με εμπορία ναυτιλιακών ειδών και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος των εξωλέμβιων κινητήρων Mercury. Πρόσφατα, η εταιρία εμπορεύεται αποκλειστικά και τους κινητήρες Hyundai.

 

Suzuki Marine

suzuki

Από τις πιο γνωστές εταιρίες εξωλέμβιων μηχανών, η Suzuki δήλωσε παρών στην έκθεση με κινητήρες υψηλής τεχνολογίας. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν από κοντά τον βραβευμένο κινητήρα DF30A.

 

Motocraft

motocraft

H motocraft, με πολυετή παρουσία στο χώρο του σκάφους αναψυχής, αντιπροσωπεύοντας πολύ σημαντικούς οίκους σκαφών, ναυτιλιακών ειδών και κινητήρων δήλωσε για άλλη μια φορά την παρουσία της στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών.

 

Yamaha Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε.

yamaha yamaha_jet_ski

Σημαντική παρουσία στον χώρο των εξωλέμβιων μηχανών, η Yamaha είναι παρούσα στο ναυτικό σαλόνι με σειρά από κινητήρες καθώς και jet ski. Στο περίπτερο της, η ομορφότερη παρουσία του σαλονιού!

 

Α.Ανδρέου

andreou

Από το 1980, η εταιρία Ανδρέου ασχολείται με την εμπορία πρώτων υλών και εργαλείων για την συντήρηση, επισκευή και κατασκευή σκαφών αναψυχής.

 

Nautilus

naytilos

Την παρουσία της δήλωσε με ένα γεμάτο περίπτερο και η εταιρία ναυτιλιακών ειδών Ναυτίλος. Με ειδίκευση στα ιστιοφόρα σκάφη και πολλές αντιπροσωπίες, ο λάτρης των πανιών μπορεί να βρει ότι χρειάζεται για το σκάφος του.

 

EVAL

eval

Από την έκθεση δε θα μπορούσε να λείπει και η EVAL που από το 1976 έχει δυναμική παρουσία στον χώρο του σωστικού εξοπλισμού και του εξοπλισμού σκαφών. Με πλήρη γκάμα προϊόντων στο περίπτερό της ικανοποίησε την κάθε ανάγκη των επισκεπτών.

 

Lalizas

lalizas

Ίσως το περίπτερο με τους περισσότερους επισκέπτες/ενδιαφερόμενους στο φετινό σαλόνι. Η Lalizas, η μεγαλύτερη εταιρία ναυτιλιακών ειδών και σωστικών για το σκάφος με 5 κορυφαία brands και προσωπικό γεμάτο κέφι, πρωταγωνίστησε και φέτος στο ναυτικό σαλόνι Αθηνών!

 

Aegean Electronics

aigaion_ilektroniki

Η Aegean Electronics είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες στον κλάδο των ναυτιλιακών ηλεκτρονικών προϊόντων και υπηρεσιών στη Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ένα ευρύ δίκτυο μεταπωλητών σε όλη την επικράτεια και τα νησιά.

 

Ice Sea

ice_sea

H Ice Sea έχει ταυτίσει το όνομα της με τις ανέσεις του σκάφους αναψυχής. Κλιματισμός, ψύξη αφαλάτωση είναι μερικά από τα πεδία που πραγματεύεται με επιτυχία από το 1990.

 

Tarasiadis

tarasiadis

Το καλύτερο parking σκαφών στην Ευρώπη, με κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, σε μια έκταση 26 στρεμμάτων στο Λαύριο.

 

Pantaenius

pantaenius

Η κορυφαία εταιρία στον κλάδο ασφάλισης σκαφών αναψυχής με πάνω από 100 χρόνια ειδίκευσης στον τομέα ασφάλισης σκαφών. Όμορφο περίπτερο και πολύ κέφι για την εξυπηρέτηση κάθε είδους ασφαλιστικής ανάγκης.

 

Mar-Co

marco

Κορυφαία φουσκωτά σκάφη από τον γνωστό Ιταλικό οίκο. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν τα μοντέλα 23 open & 29 cabin.

 

Motonautica

motonautica

Άλλος ένας Ιταλικός οίκος που έχει κατακτήσει τις καρδιές των Ελλήνων, η Motonautica παρουσίασε τα μοντέλα Vesevous 35 & Mito 31.

 

Top Line

top_line

Ο Πέτρος Καπλέρης παρουσίασε το φουσκωτό σκάφος που έκανε την διαδρομή Ελλάδα – Αζώρες φορώντας Suzuki 2x200hp!

 

STATUS YACHTS P. C.

hanse

Πολύ όμορφη παρουσία και η Status Yachts, εμπορικός αντιπρόσωπος των οίκων hanse yachts, moody yachts, dehler yachts, varianta yachts.