Ναυτικό Σαλόνι Γένοβας

Το Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, άνοιξε τις πύλες του, από 1 έως 6 Οκτωβρίου για  60η φορά!

Ως το μεγαλύτερο γεγονός στη Μεσόγειο, το Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας καλωσορίζει κάθε χρόνο επαγγελματίες του κλάδου και λάτρεις των σκαφών αναψυχής σε πάνω από 200,000 τετραγωνικά μέτρα έκτασης στην ξηρά και στη θάλασσα. 

Από την πρώτη έκθεση το 2018, το Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας έχει λάβει μία νέα πολύ εξειδικευμένη μορφή, που χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες ταυτότητες: χωρίς διαιρέσεις, χωρίς όρια, απλώς μία επέκταση της βασικής δύναμης του, που ορίζει μία σχέση «ένα προς ένα» με κάθε εκθέτη και επισκέπτη.

Η διάταξή του παρέχει μία πτέρυγα Tech Trade αφιερωμένη σε εξαρτήματα και εξοπλισμό, μία πτέρυγα ιστιοπλοϊκών σκαφών, μία περιοχή αφιερωμένη σε εξωλέμβια μηχανοκίνητα σκάφη και μία περιοχή αφιερωμένη στα Yachts και τα Super yachts.

Την Πέμπτη λοιπόν,  1 Οκτωβρίου, εγκαινιάστηκε το 60ο  Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, στην πρωτεύουσα της Λιγουρίας, ένα ορόσημο για ολόκληρη τη βιομηχανία σκαφών αναψυχής για την περιοχή και για μία χώρα που θέλει να επιστρέψει στα πόδια της. 

Το πρώτο διεθνές γεγονός στην Ιταλία και το μοναδικό σόου στην Ευρώπη στην εποχή του Covid 19, η Γένοβα χαιρετίστηκε από τα μέλη της κυβέρνησης και τις τοπικές αρχές. 

«Στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου στους εκθέτες στο 60ο  Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας, το οποίο δεν σταμάτησε ποτέ, ούτε καν αυτή τη φορά» δηλώνει ο Δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Μπούτσι και συνεχίζει «σε μία εποχή δύσκολων προκλήσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήρθαν για να πάρουν μέρος σε ένα παγκόσμιο σύμβολο ομαδικής εργασίας. Θέλουμε να ανακτήσουμε τη θέση μας ως κεντρική πόλη στην Ιταλία αλλά και στον κόσμο»!

71.168 χιλιάδες επισκέπτες απόλαυσαν το Ναυτικό Σαλόνι, ακολουθώντας σχολαστικά όλα τα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια τους, μέτρα, που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για αυτή τη μεγαλύτερη εκδήλωση στη Μεσόγειο, εν μέσω της πανδημίας του Covid.

Η 60η Διεθνής Έκθεση της Γένοβας υποδέχτηκε λοιπόν 71.168 χιλιάδες επισκέπτες και 824 μάρκες σκαφών, σε μία συνολική επιφάνεια άνω των 200.000 τετραγωνικών μέτρων τόσο στην ξηρά όσο και τη θάλασσα, εκ των οποίων το 90% είναι σε εξωτερικούς χώρους, κάτι που σε σύγκριση με άλλα διεθνή γεγονότα σε όλο τον κόσμο, μόνο το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας μπορεί να προσφέρει, μία μοναδική ποιότητα που επιτρέπει μία έκθεση που συνδυάζει αποτελεσματικά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. 

Στη διάρκεια των έξι ημερών, πραγματοποιήθηκαν 73 εκδηλώσεις, όπως σεμινάρια, συνέδρια, τεχνικά εργαστήρια, ομιλίες και παρουσιάσεις. 

Υπήρξαν επίσης 18 παγκόσμιες πρώτες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου του «Mambo», του πρώτου σκάφους στον κόσμο που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογία εκτύπωσης 3D.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ιταλικής Ένωσης Ναυτιλιακής Βιομηχανίας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκθέτες και τους επισκέπτες που ήρθαν στο Διεθνές Σαλόνι της Γένοβας. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν απόδειξη του θαύματος που πραγματοποιήθηκε κατά την οργάνωση αυτής της 60ης έκθεσης, επιτρέποντας στις επιχειρήσεις μας να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν να μην είχε συμβεί τίποτε. Και σχεδιάζουμε με πολύ ενθουσιασμό να παρουσιάσουμε στις τοπικές αρχές ένα έργο συνδεδεμένο με το Waterfront, το οποίο θα επανασχεδιάσει την εκδήλωση με προοπτική τα επόμενα δέκα χρόνια».