Ανοιξιάτικες εκθέσεις για το σκάφος, το ψάρεμα και τη θάλασσα. Natex και Boat & Fishing Show 2014

Ο λαός λέει «η ισχύς εν τη ενώσει», κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση των εκθέσεων της Άνοιξης, Natex και Boat & Fishing Show 2014.

 IMG_6581

Η έκθεση Natex διοργανώθηκε στην Αθήνα από τις Εκδόσεις Βαρβέρη από τις 3 έως τις 7 Απριλίου 2014 και φιλοξένησε πάνω από 150 εκθέτες στον ολοκαίνουργιο χώρο του Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού με έκταση 7.000 τ.μ.

IMG_6577

IMG_6570

Στην έκθεση, οι επισκέπτες μπόρεσαν να δουν καινούργια προϊόντα για το ψάρεμα, το κυνήγι και το κάμπινγκ ενώ ήταν έντονη η απουσία των επαγγελματιών του σκάφους αναψυχής.

IMG_6565

IMG_6576

Στον ίδιο χώρο, οι φίλοι του ναυταθλητισμού απόλαυσαν για πρώτη φορά και το Ναυτικό Πανόραμα και μάλιστα με το ίδιο εισιτήριο.

Στην άλλη άκρη της Αττικής, στο Μαρούσι και στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo, οι λάτρεις του σκάφους και όσοι έχουν για χόμπυ την θάλασσα, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση Σκάφος Ψάρεμα – Boat & Fishing Show 2014, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και του Δήμου Αμαρουσίου.

IMG_6524

Η έκθεση έγινε από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου, 5 μέρες πριν την έναρξη της Natex και φιλοξένησε τα νέα προϊόντα της χρονιάς από τις ίδιες εταιρείες που τα εισάγουν. Στην ενότητα των σκαφών αναψυχής, οι εκθέτες ήταν αρκετοί αλλά με σημαντικές ελλείψεις, από μικρά φουσκωτά μέχρι ταχύπλοα πολυεστερικά σκάφη, ενώ στα ηλεκτρονικά σκαφών η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο αφού συμμετείχαν όλοι οι προμηθευτές.

IMG_6551

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια για το ψάρεμα, το ψαροντούφεκο καθώς και πολλές παρουσιάσεις προϊόντων.

IMG_6550

Στον δεύτερο όροφο του κτηρίου, φιλοξενήθηκε και η έκθεση DeepEx, μια έκθεση για την κατάδυση και το ψαροντούφεκο με επιπλέον εισιτήριο, που περιελάμβανε σεμινάρια, ημερίδες και workshops.

IMG_6536

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συνομίλησε με τους εκθέτες και τους επισκέπτες για κύρια θέματα που απασχολούν την ναυτιλία, τον τουρισμό και πολλά άλλα.

IMG_6530

Σε έναν όμως κλάδο, όπως τα σκάφη αναψυχής και το ψάρεμα, που χτυπήθηκε από την κρίση ιδιαίτερα, γιατί πρέπει να υπάρχουν δύο ανοιξιάτικες εκθέσεις; Γιατί ο κάθε χομπίστας που αγαπά τη θάλασσα να μην μπορεί να δει συγκεντρωτικά όλα όσα τον ενδιαφέρουν; Μήπως τελικά σαν λαός μπορούσαμε να ενωθούμε κάτω από ένα κοινό συμφέρον, θα μπορούσαμε να πετύχουμε περισσότερα;

Δεν μ’ αρέσει να μοιρολογώ, άλλωστε μπήκε η Άνοιξη, ο καιρός είναι ήδη ιδανικός. Κάνω service στις μηχανές μου, ένα τελευταίο έλεγχο στο σκάφος… Όταν σηκώσεις άγκυρα, λίγα πια έχουν σημασία.

Θαλασσινοί μου φίλοι, εύχομαι καλές θάλασσες.

Γεράσιμος Θαλασσινός