Νέο χαρτογραφικό plotter CPN1010i από τη Standard Horizon.

Το νέο χαρτογραφικό plotter με οθόνη αφής CPN1010i από τη Standard Horizon, είναι ένα από τα πρώτα που συνδυάζουν ενσωματωμένο WI – FI, πρόγραμμα αναπαραγωγής πολυμέσων και χάρτες C – Map 4D.

Πάντα στην αιχμή της τεχνολογίας, η Standard Horizon μόλις κυκλοφόρησε το χαρτογραφικό plotter CPN1010i, μοντέλο νέας γενιάς με πλήρως έγχρωμη οθόνη αφής 10″, εσωτερική κεραία και εξοπλισμένο με μερικές πρωτοποριακές δυνατότητες.

Η μεγαλύτερη ίσως καινοτομία από άποψη ευελιξίας είναι το γεγονός ότι είναι από τα πρώτα που διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi, πράγμα που επιτρέπει στον πλοηγό να έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε e-mail όταν είναι αγκυροβολημένος σε μέρος όπου διατίθεται σημείο πρόσβασης (hotspot) Wi-Fi. Επίσης, είναι δυνατή η λήψη μουσικής και ταινιών, χάρη στο προεγκατεστημένο λογισμικό Windows Media Player και τη θύρα USB για memory stick, ενώ τα ενσωματωμένα μπροστινά ηχεία των plotter μπορούν να επεκταθούν μέσω μιας θύρας ήχου στην πίσω πλευρά για την προσθήκη ξεχωριστού ενισχυτή.

Σε ό,τι αφορά την πλοήγηση, το νέο μοντέλο CPN είναι αξεπέραστο, με τη δυνατότητα χρήσης των τελευταίων χαρτών C-Map 4D από την Jeppesen. Το σύστημα αυτό όχι μόνο προσφέρει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην ηλεκτρονική χαρτογράφηση υψηλής ακρίβειας, αλλά επιτρέπει επίσης την υπέρθεση δορυφορικών φωτογραφιών και διανυσματικών χαρτών, έτσι ώστε ο πλοηγός να μπορεί να αντλήσει κάθε αναλυτική πληροφορία που είναι διαθέσιμη για μια περιοχή. Το στοιχείο 4D αναφέρεται στην τέταρτη διάσταση, το χρόνο, διασφαλίζοντας ότι το λογισμικό χαρτογράφησης λαμβάνει όλες τις τελευταίες ανακοινώσεις προς ναυτιλλομένους και άλλες ενημερώσεις μέσω του Διαδικτύου. Με το C-Map 4D, υπάρχουν δύο προϊόντα χαρτών σε ένα χάρτη, γεγονός που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει περιεχόμενο Max ή 4D και, στη συνέχεια, να ξεκλειδώνει δεδομένα ή να προσθέτει νέους χάρτες μόλις γίνονται διαθέσιμοι.

Με όλες αυτές τις δυνατότητες πλοήγησης διαθέσιμες, η Standard Horizon έκανε το νέο χαρτογραφικό plotter CPN1010i όσο το δυνατό πιο διαισθητικό στη χρήση, με ορισμένα άκρως επιθυμητά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, υπάρχει η λειτουργία δύο οθονών, η οποία επιτρέπει τη χρήση της συσκευής με δύο ξεχωριστές οθόνες plotter ταυτόχρονα – μία μεγεθυσμένη για πλοήγηση ακριβείας και μία για επισκόπηση «ευρύτερης εικόνας».

Επίσης, προσφέρονται τρεις τρόποι χειρισμού των στοιχείων ελέγχου: μέσω της οθόνης αφής, μέσω του κουμπιού ShuttlePoint για τη μετακίνηση του δρομέα ή μέσω των μενού με χρήση του περιστροφικού κουμπιού με δυνατότητα «push-to-enter». Πλήκτρα υλικού (hardkeys) επιτρέπουν την πρόσδοση κλίσης στην εικόνα χάρτη προς τα πάνω ή προς τα κάτω ή ακόμα και την περιστροφή της κατά 360°. Αντί της κύλισης μεταξύ των μενού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ειδικό πλήκτρο χάρτη για τη γρήγορη εμφάνιση διαφόρων τύπων πληροφοριών χαρτών (διανυσματικών, ράστερ ή δορυφορικών), ενώ το πλήκτρο σήμανσης δημιουργεί μεμονωμένα σημεία διαδρομής.

Το μοντέλο CPN1010i μπορεί να επεκταθεί με διασύνδεσή του με συμβατό σταθερό ασύρματο VHF DSC. Αυτό επιτρέπει την πραγματοποίηση ιδιωτικής σταθμοσκόπησης μέσω καταλόγου DSC, με εμφάνιση του στίγματος ενός σταθμοσκοπημένου σκάφους ή ενός σκάφους που εκπέμπει σήμα κινδύνου στην οθόνη. Η συσκευή μπορεί επίσης να διασυνδεθεί με τον πομποδέκτη GX2100E VHF DSC, ο οποίος διαθέτει επίσης δέκτη AIS, για την υπέρθεση στόχων AIS στην οθόνη χάρτη. Με τον τρόπο αυτό, εντοπίζονται παραπλέοντα σκάφη και εμφανίζονται στην οθόνη τα σχετικά στοιχεία πορείας, ταχύτητας και προσέγγισης. Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα προσθήκης του ανιχνευτή ψαριών FF525, για τον οποίο η Standard Horizon προσφέρει μια σειρά εκπομπών.

Διαθέτοντας ανθεκτική οθόνη, ευκρίνεια στο ηλιακό φως (1024 x 600 – CPN1010i) και δέκτη GPS WAAS 50 καναλιών, το χαρτογραφικό plotter προσφέρει ότι πιο σύγχρονο από πλευράς ηλεκτρονικών συστημάτων, όπως η δυνατότητα ενημέρωσης των e-mail και της συλλογής μουσικής σας, όπου κι αν βρίσκεστε εντός της εμβέλειας ενός δικτύου Wi-Fi. Υπάρχουν ακόμα δύο είσοδοι εικόνας για τη σύνδεση του μοντέλου CPN1010i με βιντεοκάμερα NTSC ή PAL ή τυπικό DVD player. Η έγχρωμη οθόνη 10″ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εμφάνιση μιας πλήρους εικόνας ή εικόνας μέσα σε εικόνα (picture in picture) – μια λειτουργία ιδανική για εξ αποστάσεως παρακολούθηση μηχανοστασίου.

Η Standard Horizon είναι τόσο σίγουρη για την ποιότητα κατασκευής κάθε συσκευής, που προσφέρει διετή εγγύηση απρόσκοπτης λειτουργίας και αδιάβροχης προστασίας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά:

Οθόνη αφής 10” XVGA, 1024×600 ευκρινή στο ηλιακό φως
Ενσωματωμένο Wi-Fi®, Bluetooth™
Πακέτο λογισμικού πολυμέσων που περιλαμβάνει Internet Explorer 6.0 και Windows Media Player
Σύνδεση USB για παρακολούθηση ταινιών, προβολή εικόνων ή ακρόαση μουσικής
Δυνατότητα δικτύωσης δύο σταθμών
Προαιρετική χαρτογραφία C-Map 4D
Μοναδική κολλητή οθόνη αφής με δυνατότητα ζουμ και σάρωσης με το δάχτυλο (swipe)
Εσωτερική κεραία GPS WAAS 50 καναλιών με υποδοχή σύνδεσης εξωτερικής κεραίας
Παράθυρο δύο προβολών χάρτη με ανεξάρτητα επίπεδα ζουμ
Είσοδοι για AIS και για το FF525 ανιχνευτή ψαριών
2 είσοδοι Βίντεο εικόνας NTSC ή PAL με οθόνη “εικόνα μέσα στην εικόνα”
1 έξοδος εικόνας VGA
3000 σημεία/50 διαδρομές/20 πορείες με 10.000 σημεία διαδρομής
Διατίθεται με βραχίονα στήριξης και κιτ χωνευτής τοποθέτησης
Διετής εγγύηση αδιάβροχης προστασίας

Για περισσότερες πληροφορίες:

Επίσημος  Αντιπρόσωπος :
Α. Φιλιππάκης ΕΠΕ – Ηλεκτρονικά Συστήματα – Εισαγωγές
Ακτή Τρ.Μουτσοπούλου 56, Πασαλιμάνι
185 36 Πειραιάς
Τηλ. 210-4514631  FAX: 210-4516279
E-mail: [email protected]
www.filippakis.com