Νέο μοντέλο αυτόματου φορτιστή μπαταριών από την VICTRON ENERGY.

Η Victron Energy και η Ζώης Ευσταθίου παρουσιάζουν  το νέο μοντέλο αυτόματου φορτιστή BLUE POWER 12V/25A και 24V/15A IP20 με 1 αλλά και 3 εξόδους.

Το πρόβλημα διατήρησης των μπαταριών κατά την διάρκεια ακινησίας του σκάφους έχει μικρή, εύκολη και οικονομική λύση.

Ο φορτιστής Blue Power της VICTRON ENERGY έχει πολύ μικρές διαστάσεις και βάρος, μπορεί να είναι φορητός ή και να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα σημείο στο σκάφος. Λόγω της marine κατασκευής του και της κατηγορίας μόνωσης (IP20), μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλον με υψηλά ποσοστά υγρασίας, έως και 95%.

Διαθέτει μια ‘προσαρμοζόμενη’ τεχνολογία της οποίας η διαχείριση γίνεται από έναν μικροεπεξεργαστή ο οποίος ελέγχει τη φόρτιση της μπαταρίας. Η ‘προσαρμοζόμενη’ λειτουργία του βελτιστοποιεί αυτόματα τη διαδικασία φόρτισης ανάλογα με τον τρόπο χρήσης και την κατάσταση της μπαταρίας.

Ο φορτιστής μπορεί να τροφοδοτείται με μεγάλο εύρος τάσης 90-265 VAC και σε συχνότητες 45-65Hz εξυπηρετώντας και τα σκάφη με προέλευση Αμερική (120VAC/60Hz)  και έχει σύστημα προσαρμοζόμενης φόρτισης 4 σταδίων: μέγιστη υψηλή – απορρόφηση – συντήρηση/εξισορρόπηση – αποθήκευση, προστατεύοντας την ζωή της μπαταρίας, ενώ ενδεικτικά led πληροφορούν για το στάδιο φόρτισης που βρίσκεται ο φορτιστής.

Τα μοντέλα με 3 εξόδους φόρτισης που μπορούν να φορτίζουν έως και 3 αυτόνομες σειρές μπαταριών,  δίνουν λύση σε προβλήματα ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και εξασφαλίζουν την άριστη κατάσταση όλων των μπαταριών του σκάφους με 1 συσκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τμήμα πωλήσεων ναυτιλιακών ειδών της ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ.