Νέα Porsche 911 με άμεσο ψεκασμό καυσίμου και κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη

Νέα Porsche 911 με άμεσο ψεκασμό καυσίμου και κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη

Από τις 5 Ιουλίου, η Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG παρουσιάζει την επόμενη γενιά της σειράς μοντέλων 911. Τα τέσσερα νέα μοντέλα – δύο Coupe και δύο Cabriolet – με την κλασική πισωκίνηση προσφέρουν ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις χάρη στους ολοκαίνουργιους κινητήρες τους, χωρητικότητας 3,6 και 3,8 λίτρων αντίστοιχα. Και με τη χρήση συστήματος άμεσου ψεκασμού καυσίμου για πρώτη φορά σε σπορ αυτοκίνητο Porsche, σε συνδυασμό με το προαιρετικό κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη PDK (Porsche-Doppelkupplung), η νέα 911 γίνεται ακόμα πιο σπορ και δυναμική.


Ταυτόχρονα, οι νέες αυτές τεχνολογίες ενισχύουν την ήδη εξαιρετική αποδοτικότητα της 911, αναβαθμίζοντάς την σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα απΆ ό,τι στο παρελθόν: με το διπλό συμπλέκτη, η Carrera Coupe προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου που αγγίζει πλέον τα 9,8 λίτρα/100 χλμ. Και με όλες τις νέες Carrera να παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από το όριο αναφοράς κατανάλωσης των 11 λίτρων/100 χλμ., οι εκπομπές CO2 είναι πλέον μειωμένες έως και κατά 15%.

Η μέγιστη απόδοση ισχύος της 911 Carrera με τον κινητήρα των 3,6 λίτρων έχει αυξηθεί κατά 20 ίππους και πλέον φτάνει τους 345 ίππους. Η ισχύς της 911 Carrera S με τον κινητήρα των 3,8 λίτρων είναι εξίσου εντυπωσιακή, αφού έχει αυξηθεί κατά 30 ίππους και πλέον αγγίζει τους 385 ίππους. Με την πρόσθετη αυτή ισχύ, η τελική ταχύτητα της Carrera S Coupe ξεπερνά πλέον τα 300 χλμ./ώρα.

Η νέα γενιά της 911 προσφέρεται για πρώτη φορά με το νέο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη (PDK) της Porsche. Με τις σχέσεις εμπρόσθιας κίνησης να είναι πλέον επτά, το νέο κιβώτιο ταχυτήτων συνδυάζει την οδηγική άνεση ενός αυτόματου κιβωτίου με μετατροπέα ροπής, με τις δυναμικές αλλαγές σχέσεων που προσφέρει ένα αγωνιστικό σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων. Και δεδομένου ότι το κιβώτιο PDK έχει και αυτόματη λειτουργία, αντικαθιστά το προηγούμενο αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S της Porsche, τόσο στην Carrera όσο και στην Carrera S. Με τα βελτιστοποιημένα και προσαρμοζόμενα προγράμματα αλλαγής σχέσεων που διαθέτει, το κιβώτιο PDK βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου ακόμα περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν.


Η Porsche ανέπτυξε αυτή την αρχή λειτουργίας αλλαγής σχέσεων με δύο συμπλέκτες για την αλλαγή σχέσεων χωρίς την παραμικρή διακοπή της πρόσφυσης και της ελκτικής ισχύος και χωρίς την παραμικρή διακοπή ανάμεσα στις σχέσεις μετάδοσης, ήδη πριν από 25 χρόνια για τους αγώνες αυτοκινήτου. Οι οδηγοί της ομάδας της Porsche που επωφελούνταν από την συγκεκριμένη τεχνολογία ήταν σε θέση να επιταχύνουν ταχύτερα από τους αντιπάλους τους και να διατηρούν και τα δύο τους χέρια στο τιμόνι κατά την αλλαγή σχέσεων, με αποτέλεσμα να μην διασπάται καθόλου η προσοχή τους όταν άλλαζαν σχέσεις. Το πρωτοποριακό αυτό επίτευγμα της εποχής εκείνης προσφέρει σήμερα στη νέα 911 Carrera ακόμα καλύτερες επιδόσεις: με το επτατάχυτο κιβώτιο PDK, η Carrera Coupe επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ. σε 4,5 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερα απΆ ό,τι με το μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο. Και ο πελάτης που αναζητά τα βέλτιστα δυναμικά χαρακτηριστικά στην οδήγηση έχει ακόμα και την επιλογή να συνδυάσει το κιβώτιο PDK με το προαιρετικό πακέτο Sport Chrono Plus που περιλαμβάνει το σύστημα Launch Control. Το αποτέλεσμα είναι επιτάχυνση από στάση σε υψηλές ταχύτητες χωρίς ολίσθηση, καθώς και αλλαγές σχέσεων αγωνιστικού τύπου, με το αυτοκίνητο να φτάνει στα 100 χλμ./ώρα στον πραγματικά εντυπωσιακό χρόνο των 4,3 δευτερολέπτων.


Η νέα γενιά της 911 ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά από τις καινοτομίες στο σχεδιασμό της τόσο μπροστά όσο και πίσω, καθώς και από τα νέα φώτα τεχνολογίας LED. Τα φώτα ημέρας LED και οι προβολείς Bi-Xenon που πλέον ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό όλων των νέων μοντέλων της σειράς Carrera προσδίδουν στη σιλουέτα της 911 ένα ακόμα πιο διακριτικό στυλ και μια πραγματικά μοναδική εμφάνιση, και συνδυάζονται με τα νέα πίσω φώτα LED που επίσης εξασφαλίζουν μια χαρακτηριστική και εντυπωσιακή εμφάνιση πίσω. Και ως μια ακόμα επιλογή ασφάλειας, η Porsche πλέον προσφέρει το σύστημα δυναμικού φωτισμού καμπής (Dynamic Bending Lights) σε όλα τα μοντέλα.

Τα τέσσερα νέα μοντέλα της σειράς 911 θα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα από τη Sportscar AE από τα μέσα Ιουλίου σε τιμές που θα σας ανακοινωθούν σύντομα.