Κύπελλο Ομίλων «Θέμη Μαγουλά» 20-21 Φεβρουαρίου 2010

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τρεις κούρσες την πρώτη ημέρα των αγώνων του Κυπέλλου Ομίλων «Θέμη Μαγουλά» που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πειραιώς σε συνεργασία με την Ελληνική Κλάση Platu 25. Οι άνεμοι φύσηξαν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις και στην δεύτερη ιστιοδρομία έφτασαν σε ένταση και τα 20 μίλια. Απόλυτος νικητής της ημέρας, με τρεις νίκες, αναδείχθηκε το σκάφος «Ευρύαλος» με αθλητές από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών Καλλιθέας και για να ακριβολογούμε με αθλήτριες του ομίλου, οι οποίες φανέρωσαν την έντονη αγωνιστικότητα τους.

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες και η έντονη ομίχλη δεν βοήθησαν να αγωνιστούν και στις τρείς ιστιοδρομίες όλες οι ομάδες των Ομίλων.

Ο Ν.Ο.Τζιτζιφιών Καλλιθέας νικητής του Κυπέλλου Ομίλων

Άλλες δυο ιστιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή για το Κύπελλο Ομίλων «Θέμη Μαγουλά». Τα πληρώματα αγωνίστηκαν με λιακάδα και δυνατό άνεμο από δυτική βορειοδυτική διεύθυνση όπου στην πρώτη ιστιοδρομία έφτασε περίπου τα 15 μίλια για να αυξηθεί στην δεύτερη σε 19. Νικητής και των δύο ιστιοδρομιών της ημέρας ήταν η ομάδα του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς με το σκάφος Modus Vivendi-3Άλφα.

Καθώς ολοκληρώθηκαν πέντε ιστιοδρομίες τα σκάφη εξαίρεσαν την χειρότερη τους κούρσα. Μετά την τελική βαθμολογία νικητής Όμιλος είναι ο Ναυταθλητικός Όμιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας με κυβερνήτη την Νεφέλη Παπαγιαννάκη και πλήρωμα τις Ευφροσύνη Τσιριτάκη, Ελισάβετ Μαζαράκη, Κατερίνα Αναστασάκη, Μάντυ Φραγκιαδάκη και υπεύθυνο σκάφους τον Δημήτρη Γεροντάρη.
Η απονομή επάθλων πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ο.Πειραιώς στις 17:30 όπου βραβεύτηκαν και οι νικητές της Α΄ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2010.